2021. március 11. 19:10   |   Autoblog
címkék:  

Előzetes fotókon a Hyundai Kona N

A Hyundai első ízben mutatta meg álcázás nélkül új N modelljét, a Kona N-t. A Kona N az N almárka legfiatalabb modellje, egyben az első szabadidőjármű az N kínálatában. Amint az első álcázatlan képekről kiderül, a sportos crossover kifejezetten dinamikus megjelenéssel büszkélkedhet, amit még hangsúlyosabbá tesz széles, mély kiállása.

A Hyundai N almárka és a Hyundai Formatervezési Központ munkatársai közötti együttműködés most először terjedt ki szabadidőjárműre, a fejlesztés gyümölcse pedig egy olyan típus lett, amely erőt sugároz és élvezetes vezethetőséget sugall.

Az orr megjelenését a nagyméretű légbeömlők határozzák meg, míg a márka új fénykaraktere agresszív tekintetet biztosít. Az alsó hűtőmaszk a repülőgépek dizájnját idézi; az oldalfalakra áthúzódó elem még inkább kihangsúlyozza a modell dinamikáját. A képet az egyedi kialakítású felső hűtőrácson megjelenő N logó teszi teljessé.

Hátul nagyméretű, dupla tetőszárny gondoskodik a fokozott leszorítóerőről és a vérforraló megjelenésről. A légterelő elemből az N modelleknél szokásos, háromszögletű harmadik féklámpa sem hiányzik. A modell sportos karakterét öblös, dupla kipufogók hangsúlyozzák, míg az optimális légáramlásról a hátsó lökhárító alsó felén kialakított, nagyméretű diffúzor gondoskodik.

A sportos megjelenést fényezett kerékívek erősítik. Az N modellek számára fenntartott, látványos részletek az exkluzív könnyűfém keréktárcsák és a küszöböket díszítő piros betétek.