2021. március 17. 18:15   |   Autoblog
címkék:  

Hosszú tengelytávú Škoda Octavia Kínának

Kína a Škoda legnagyobb piaca, a húzómodell pedig az Octavia, amiből eddig 1,4 millió darabot adtak el. A cseh márka ezért exkluzív modellt is piacra dob a legújabb, negyedik generációs Octaviából. Mivel a kínai vásárlók rajonganak a sofőrös limuzinokért, kifejlesztették az Octavia Pro-t, amely 44 milliméterrel hosszabb tengelytávval, így pedig még tágasabb hátsó traktussal bír.

Az új, negyedik generációs Octaviából fejlesztett Octavia Pro 44 mm-rel megnyújtott tengelytávot vonultat fel (2730 mm), teljes hossza így eléri a 4753 mm-t (+64 mm), amely Európában már bőven a középkategóriába sorolná az autót. Ha az újdonságot a Kínában továbbra is forgalmazott harmadik generációs Octaviával vetjük össze, a különbség már 78 mm-re rúg.

A Škoda Octavia Pro jellegzetessége, hogy első és hátsó köténye az RS modell stílusát követik, sportos hangvételűek. Mindezt feketére fényezett tető, külső tükörházak és akár 18 colos könnyűfém felnik egészítik ki. Az első fényszórók és a hátsó lámpák alapáron LED-esek.

A gusztusos, minőségi anyagokkal berendezett utastérben többlépcsős műszerfalat, szabadon álló, hatalmas, 12 colos (30,48 cm) központi kijelzőt és digitális műszerfalat látunk. A legújabb generációs infotainment rendszer állandó internetkapcsolatot biztosít. A kényelmi extrák között megtalálható az ülésfűtés és szellőztetés, továbbá a motoros csomagtérajtó-nyitás.

Az Octavia Pro-t 1,4 literes TSI turbómotor hajtja 150 lóerős teljesítménnyel és 250 Nm-es nyomatékkal, más erőforrások nem szerepelnek a kínálatban. Az erőforráshoz 7-sebességes DSG-váltó kapcsolódik.