2021. március 23. 18:20   |   Autoblog
címkék:  

Sosem hajtottak még jégen ilyen gyorsan

A Bajkál-tavon megrendezett Days of Speed rendezvényen idén a Lamborghini is képviseltette magát és rögtön két világrekordot is felállított. Egy Lamborghini Urus szuper-SUV felállította az új 1 kilométeres rekordot, 114 km/órás átlagsebességet elérve. Egy alkalommal pedig a 298 km/órás sebességet is elérte, amivel szintén első lett.

Az Urust a 18-szoros Days Of Speed rekorder Andrey Leontyev vezette a befagyott tavon, és a rekorddöntő sprint alatt 298 km/órás sebességet ért el. Sőt, a gyakorló futamok során 302 km/órát is mértek nála. Hivatalos, hitelesített adatokat majd április folyamán közölnek.

Mint ismeretes, a Lamborghini szuper-SUV-ját 4 literes ikerturbós V8-as motor hajtja, 650 lóerős teljesítménnyel és 850 Nm-es nyomatékkal, amely már 2250-es fordulatszámnál rendelkezésre áll. Az Urus méreteit meghazudtoló módon 3,6 másodperc alatt katapultál százra, 12,8 másodperc alatt eléri a kétszázas tempót és akár 305 km/órával is száguldhat. Így a ma kapható egyik leggyorsabb SUV.

Az évente megrendezett Days of Speed fesztivált március 10. és 13. között tartják a Bajkál-tavon. A hivatalos sportrendezvény célja sebességrekordok felállítása a jégen.