2021. március 26. 18:45   |   Autoblog
címkék:  

Elektromos zsebrakéta a Brabustól

A Brabus városi zsebrakétát faragott az elektromos hajtású smart EQ fortwo cabrio modellből. A 92 lóerős apróság 10,9 másodperc alatt sprintel százra és eléri a 130 km/órás sebességet is. A Brabus 92R ára 46 284 euró, de igényelhető rá a 9000 eurós német állami támogatás.

A Brabus mérnökei az elektromos hajtáslánccal kezdték a munkát és egyetlen területet sem hanyagoltak el: megnövelték a háromfázisú szinkronmotor teljesítményét, átkalibrálták a nyomatékleadást, módosították a vezetési üzemmódokat és a gázpedál érzékenységét is.

Négyféle vezetési üzemmód közül lehet választani. Az alapbeállítás mellett használható az Eco üzemmód fokozott fékenergia-visszatermeléssel, a Sport üzemmód közvetlenebb gázreakcióval, valamint a Sport + beállítás, amely 92 lóerőre emeli a motorteljesítményt (+10 LE) és 180 Nm-re gyarapítja a forgatónyomatékot (+20 Nm).

A Brabus 92R Sport + üzemmódban 10,9 másodperc alatt gyorsul százra (-0,9 mp) mph), a csúcssebessége pedig 130 km/óra (elektronikusan korlátozva). A felpaprikázott smart egy feltöltéssel 125 kilométert képes megtenni.

A Brabus 92R sportos, elegáns külseje passzol az élénk menetteljesítményhez. A mesterek átdolgozták a kocsi elejét; három légbeömlős lökhárítót terveztek hozzá extra légterelőkkel, új küszöbidomokat tettek fel, hátulra pedig egyedi diffúzort akasztottak. Az új aerodinamikai elemeket piros csíkozással is feldobták. Végül a külső tükörházak karbon dizájnt kaptak.

Természetesen a kerekeket is lecserélték, mégpedig meglehetősen sportos darabokra. A nyolc duplaküllős Monoblock IX felnik fényes fekete kivitelben és tengelyenként eltérő méretezéssel kerültek fel a kocsira. Az első 6 x 16-os kerekekre 185/50, a hátsó 7 x 17-es felnikre pedig 205/40 méretű abroncsokat feszítettek. Kifejezetten ehhez a konfigurációhoz készült a Brabus sport felfüggesztés, amely 25 mm-rel lejjebb ereszti a karosszériát.

Az utastér is átváltozott. A legfinomabb minőségű piros bőr borítja az üléseket, felületükön méhsejt mintázattal. A díszvarrás színe az üléseken fekete, a bőrhuzatú kormánykeréken pedig piros. A volánra piros középállásjelző is felkerült. Stílusos részletek az alumínium pedálok és lábtartó, a a piros szegélyes velúr szőnyegek, valamint a szénszálas dekoráció.