2021. március 28. 15:10   |   Demcsák Gergely
címkék:  

Elektromos MINI Cooper JCW köntösben

Sokan úgy tartják, hogy a villanyautók és a tuning egymással nem igazán összeegyeztethető dolgok. Nagy tévedés, ez a nagyszerűen módosított MINI Cooper SE modell az ékes példa rá.

A MINI Cooper SE ugyanúgy hozza a brit márkával összeforrt gokartos vezetési élményt, mint a belső égésű motorokkal hajtott más MINI modellek. Teljesítménye 184 lóerő, nyomatéka pedig azonnal, nulla fordulatszámtól rendelkezésre áll, így álló helyzetből 7,3 másodperc alatt képes elérni a 100 km/órás sebességet. Kinézete ellenben szerény, valódi villanyautós, amely alaposan megvadítható.

Jelen példány karosszériáját úgy módosították, hogy a John Cooper Works sportos csúcsmodellre emlékeztessen. A munkát végző Octanefactory egy 3D Design első spoilerrel, egy JCW Pro diffúzorral, egy nagyméretű RSIc6 tetőlégterelővel és a JCW GP3 változat Union Jack hátsó lámpáival láttal el a Cooper SE-t. Végül egy igen látványos fóliázás is felkerült az autóra, a tulajdonos nevével a tetőn.

Vonzó könnyűfém felnik nélkül mit sem érne az egész átalakítás, így az építők a Barracuda Ultralight szériából választottak egy hét duplaküllős darabot. A Dragoon fantázianevű görgők mérete 8,5 x 19 és 225/35-ös abroncsokat feszítettek rájuk. A tökéletes kiálláshoz a KW Variant 3 sportfutómű által szavatolt ültetés is hozzájárul.

A belső tér sem úszta meg az átalakítást. A sofőr és utasa Recaro Sportster CS kagylóülésekben foglalhatnak helyet, a hátsó ülések helyére pedig Wiechers félbukóketrecet építettek be.