2021. március 31. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Átadta az első ID.4 modelleket a Volkswagen

Március végén az első németországi vásárlók átvehették tisztán elektromos hajtású Volkswagen ID.4 gépkocsijukat, mégpedig egyidejűleg a drezdai Üvegfalú Gyár átadóközpontjában, illetve a wolfsburgi Autostadtban.

Több ezer további ügyfél követi majd őket, a vállalat ugyanis tervei szerint mintegy 150 ezer példányt kíván világszerte kiszállítani e modelljéből az idén. Február végéig máris 23 500 megrendelés érkezett e modellre Európában. A március 26-i drezdai és wolfsburgi autóátadás különlegessége, hogy az első ügyfelek már eddig is ID.3 modellekkel jártak, amelyek mellé vásároltak most az ID.4 sorozatból.

Az ügyfelek lehető legszínvonalasabb kiszolgálása érdekében nagyszabású oktatási roadshow zajlik Európában, amelyen egyedül Németországban a márkakereskedések több mint tízezer munkatársa vesz részt. A járműhöz kapcsolódó képzés mellett az elektromos mobilitáshoz tartozó minden egyéb témakör is szerepel az oktatáson, mint például a We Connect program és a töltés áttekintése is.

Az ID.4 hamarosan rendszeresen fogadhat a távolból frissítéseket és új funkciókat. A Volkswagen az első gyártó a volumenszegmensben, amely már nyártól kínálja mindezt, így az autó mindenkor naprakész maradhat. Az ID.4 Tech és az ID.4 Max csúcsmodellek emellett kiterjesztett valóság head-up kijelzőt is kínálnak.

Akárcsak az ID.3, az ID.4 is Zwickau elektromosautó-gyárában, semleges széndioxid-kibocsátás mentén készül. A drezdai és wolfsburgi kiszállításuk is széndioxid-semleges módon zajlik. A zwickaui gyár a közelmúltban egy harmadik műszakot is elindított. Az üzem második szerelőszalagján az ID.-család gyártása zajlik, a cél, hogy az új elektromos autók iránti fokozott kereslet kielégítésére a nyáron már munkanaponként több mint 1400 személyautó guruljon le a szerelőszalagokról.