2021. április 22. 14:30   |   Autoblog
címkék:  

A Volkswagen ID.4 lett a Világ Év Autója

2021-ben a Világ Év Autója egy Volkswagen: az új, teljesen elektromos ID.4 valamennyi nemzetközi konkurenciáját maga mögé utasította az idei nemzetközi „Word Car Awards” versenyen. A Világ Év Autója versenyt évente hirdetik meg. 24 országból több mint 90 nemzetközi autós-motoros újságíró adja le szavazatát a világpiac legjobb újdonságaira.

A World Car of the Year díjat csak olyan járművek kaphatják meg, amelyeket évente minimum 10 000 példányban gyártanak és minimum két kontinensen forgalmaznak.

The new Volkswagen ID.4

A zsűri a környezetbarát szemlélet mellett kiemelte az innovatív technológiát is. Az ID.4 járműben például opcionálisan elérhető a jövőbe mutató kiterjesztett valóság head-up display. Ez a kijelző a szélvédőre vetíti a legfontosabb információkat, többek között a navigációs rendszer bekanyarodást jelző nyilait. A járművezető ezeket az információkat három és tíz méter közötti távolságban kivetítve látja háromdimenziós megjelenítésben, így tökéletesen illeszkednek a valódi külső környezethez. Ha az ACC távolságszabályozás vagy a Travel Assist (opció) aktív, akkor meghatározott sebesség elérését követően a jármű head-up display kijelzőjén világító sáv jelenik meg az ID.4 előtt, ami a szükséges követési távolság betartását segíti.

The new Volkswagen ID.4

Az ID.4 a digitalizáció területén is új távlatokat nyit. A jármű a rendszeres frissítéseket és az új funkciókat „over the air” módon tudja fogadni. A Volkswagen az első szolgáltató a tömegpiaci szegmensben, aki nyártól kezdődően ezt biztosítani tudja ügyfeleinek. A jármű így folyamatosan a legmodernebb szinten marad.

A Volkswagen az idei évben világszerte 150 000 ID.4 értékesítését tervezi.