2021. április 29. 17:15   |   Autoblog
címkék:  

Beárazták az új Mercedes-Benz CLS-t

A Mercedes-Benz CLS a modellfrissítést követően még dinamikusabb megjelenésű, mint elődje. Az új hűtőmaszk és első lökhárító párosa még erőteljesebben fejezi ki a négyajtós kupé lendületességét. A belső tér az új kárpitokkal és díszítőelemekkel, valamint az új generációs kormánykerekekkel válik még vonzóbbá. Az átfogó átalakuláson átesett kupé alapára bruttó 28 273 000 forint regisztrációs adóval.

Mercedes-Benz CLS Coupé (BR 257), 2021Mercedes-Benz CLS Coupé (BR 257), 2021

A megújult Mercedes-Benz CLS 220 d alapára bruttó 28 273 000 forint regisztrációs adóval – ez jelenti a beszállót a négyajtós kupé világába. A kínálat másik végét a Mercedes-AMG CLS 53 4MATIC+ képviseli: a különösen dinamikus csúcsmodell bruttó 38 840 000 forinttól érhető el, szintén regisztrációs adóval. A megújult CLS már rendelhető, az első modellek pedig júliusban érkeznek meg a márkakereskedésekbe.

A legfontosabb felszerelések áttekintése:

A karosszéria megemelésére és lesüllyesztésére is képes önszintezőt a különösen gyorsan reagáló többkamrás Air Body Control légrugózás opcióként elérhető.

A Widescreen Cockpit esetében a központi kijelző és a műszercsoport közös egységben foglal helyet. A központi kijelző intuitív módon, érintéssel is vezérelhető.

Mercedes-AMG CLS 53 4MATIC+ (BR 257), 2021Mercedes-AMG CLS 53 4MATIC+ (BR 257), 2021

Az MBUX Augmented Reality kiterjesztett valóság funkciója a grafikus navigációt a közlekedés előrejelzésekkel együtt, élőképként vetíti ki a központi kijelzőre.

A Vezetői Segédrendszerek Plus csomag többek között a Distronic aktív távolságtartó asszisztenst, az aktív kormányzás és fékasszisztenst, az aktív sávtartó asszisztenst, az aktív holttérfigyelő rendszert és a PRE-SAFE Plus rendszert tartalmazza.

Két új díszítőelem kérhető a műszerfalra és a középkonzolra egyaránt: a nyílt pórusú barna diófa és a magasfényű szürke fabetét.

Az Energizing csomag akár ötféle különböző komfort programot, valamint az Energizing Coach funkciót foglalja magában.

Mercedes-Benz CLS Coupé (BR 257), 2021Mercedes-Benz CLS Coupé (BR 257), 2021

Az Energizing Plus csomag pedig akár hatféle Energizing komfort programot kínál az Energizing Coach funkció mellett. Továbbá magában foglalja az első multikontúr üléseket, az első ülések klimatizálását (fűtés és szellőztetés), a Hőkomfort csomagot, az Air-balance csomagot és az Ambiente megvilágítást.

Az AMG Night csomag II megrendelése esetén a Mercedes-AMG CLS 53 4MATIC+ hűtőrácsa, hátsó Mercedes csillaga és modellfelirata fekete krómozást kap. A csomag az AMG Night csomaggal együtt érhető el.

Az AMG Dynamic Plus csomag számos külső és belső kiegészítővel fokozza a Mercedes-AMG CLS 53 4MATIC+ dinamikus kvalitásait. A Drift móddal rendelkező „Race” vezetési üzemmódban különösen sportos, versenypályás menetteljesítményeket tapasztalhatunk meg.