2021. május 01. 18:15   |   Autoblog
címkék:  

Tíz éves lett a Nissan Juke

A Nissan Juke 10. születésnapját ünnepelve, a márka szabad kezet adott tíz fényképésznek. A cél, olyan szemet gyönyörködtető fotósorozat készítése volt, mely bemutatja a Juke egyedi kinézetét, ami továbbra is az elsődleges szempont a vásárlói döntés meghozatalakor.

A projekt egybeesett a Juke Európa úttörő, városi crossovereként való bemutatásának tizedik évfordulójával, valamint a tízezredik második generációs egység leszállításával egy francia vásárló számára.

A kijelölt fotóművészek szabadon örökíthették meg a Juke-ot városi környezetben vagy bármilyen más, általuk választott helyzetben és 13 személyre szabási lehetőség közül választhattak a karosszéria színétől kezdve, a kéttónusú festésen át az egyedi beltérig.

Megkötésektől mentesen teljesen szabad kezet kaptak, hogy fantáziájuk életre kelhessen. A fényképészek kreativitása az autó feltűnő személyiségét tükrözi építészet, divat, természet, sport és zene tematikájú beállításokban.

Miután eladtak az első generációs modellből 1,4 millió darabot, 2019. novemberében bemutatták a dizájnjában, személyiségében és vezetési élményében is új második generációs Juke-ot. A vásárlók elsősorban a dizájnt, majd a technológiát szeretik leginkább a kocsiban. Éppen ezért az autónak nemcsak a külső-belső dizájnja fejlődött sokat, hanem technológiai előrelépést is magáénak tudhat. Többek között például telefonról tudjuk nyitni-zárni.