2021. május 07. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Elektromos robogókat kaptak a budapesti polgárőrök

Nyolc korszerű elektromos NIU motorkerékpárral gazdagodott a polgárőrség eszközparkja 2021. május 4-én. A nulla emissziós járműveket Kardos Pál, a Budapesti Polgárőr Szövetség elnöke adta át ünnepélyes keretek között a fővárosi polgárőröknek, méghozzá Terdik Tamás r. vezérőrnagy, budapesti rendőrfőkapitány jelenlétében a Teve utcai rendőrpalota előtt. Az eseményen mutatták be a motoros polgárőrök új formaruháját is.

Ezentúl még gyorsabban és biztonságosabban róhatják az utakat a Budapesti Polgárőr Szövetség tagjai, ugyanis nyolc új NIU elektromos motorkerékpár állt hadrendbe a szervezetnél. A különleges közlekedési eszközöket május 4-én vehették birtokba a polgárőrök, akik ezentúl még hatékonyabban léphetnek fel a szabályszegésekkel szemben. Kardos Pál, a Budapesti Polgárőr Szövetség elnöke kiemelte, hogy az új, korszerű, tisztán elektromos hajtású NIU robogók környezetkímélő és csendes mivoltukból fakadóan – az önállóan és a rendőrökkel együtt végrehajtott műveletek során is – kiválóak a szolgálat ellátására.

Dr. Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitány gratulált a motorokhoz, és örömét fejezte ki, hogy a környezetvédelmi szempontok is érvényesültek a beszerzés során. Beszédében felhívta rá a figyelmet, hogy a polgárőrök rendkívüli munkatempót diktálnak, és szinte minden területen segítik a rendőrséget. Mindemellett háláját és büszkeségét fejezte ki a polgárőrökkel fennálló stratégiai együttműködés kapcsán.

A NIU robogók mellett a motoros polgárőrök új formaruháját is megismerhettük a rendezvényen. Ennek tervezése a szolgálatot teljesítő személyzet bevonásával zajlott, tehát a „bukósisakosok” igényeihez alkalmazkodva, szokásaikat figyelembe véve készült el az öltözék, ami minden téren a legmagasabb színvonalat képviseli.

A Budapesti Polgárőr Szövetség munkatársai lelkesen vették birtokba a nyolc új robogót és indultak velük az első próbaútra. Az immáron több mint 30 motorkerékpárral felvonuló budapesti polgárőrök nagyban hozzájárulnak a főváros közbiztonságának javításához, a most átvett, új NIU elektromos motorokat Budapest négy kerületében használják majd.