2021. június 16. 17:45   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: a Mercedes-AMG G 63 japán kistestvére

A legújabb generációs Suzuki Jimny elképesztően nagy sikernek bizonyult világszerte, nálunk is rövid idő alatt rendkívül kedvelt, szinte kultikus modellé lépett elő. A doboz formájú Jimny úgy néz ki, mint az ikonikus Mercedes-Benz G-osztály, s ezt sok tuningcég meglovagolta az utóbbi években. Így a japán Liberty Walk is, amely most bemutatta a mini terepjáró leginkább G-osztályra hasonlító átiratát.

A feketére fényezett Jimny-nek mindenekelőtt az orr-részét szabták át, amely a műtét után élénken emlékeztet a G-osztályra. A kör alakú fényszórók, a feketére fényezett hűtőrács, a légbeömlőkkel és nappali világítással ellátott lökhárító egytől-egyig a Mercedes G-osztályra, különösképpen a G 63 modellre hajaznak. A középső légbeömlővel ellátott motorháztető is a leggyorsabb stuttgarti terepest idézik.

A hasonlóság tovább nő oldalnézetből, a Jimny-re ugyanis szögletes sárvédő-szélesítéseket és fekete kerekeket szereltek fel. A kipufogórendszert is oldalt vezették ki, ami szintén a G 63 egyedi jellemzője. A tetőre és az oldalablakokra szélterelőket erősítettek fel, s a külső módosítások sorát egy tetőszárnnyal zárták le. El kell ismerjük, hogy a Jimny bitang jól néz ki a Liberty Walk készletével.

Természetesen az utastér színvonalát is megemelték, az ülések igényes bőrkárpitozást kaptak.