2021. június 18. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Megérkeztek hazánkba a legújabb MINI-k

A MINI legújabb modelljeinek minden korábbinál érettebb egyéniségét vonzó alapfelszereltség és extrafelszereltségi opciók, új karosszériafényezési árnyalatok, könnyűfém keréktárcsák, utastéri- és ülőfelületek, valamint innovatív futómű-technológiai, vezetést támogató, járművezérlő és járműkapcsolati megoldások támasztják alá.

A MINI új formanyelve minden korábbinál letisztultabb köntösbe öltözteti a brit gyártóra jellemző, összetéveszthetetlen egyediséget. A modellek frontrésze kiváltképp kifejező: a hűtőrács kerete minden eddiginél meghatározóbb és nagyobb felületet ölel körbe, az első fényszórók pedig jellegzetes MINI stílusjegyekként világítanak. A helyzetjelzőket az első lökhárító két szélén függőlegesen vágott légbeömlők helyettesítik, amelyek tovább optimalizálják az aerodinamikát. Az első lökhárító keresztmerevítő eleme, amely rendszámtábla-tartóként is funkcionál, immár nem fekete színben, hanem a karosszéria árnyalatában pompázik.

Oldalnézetből az újdonságokat a MINI-re jellemző karosszériaarányok és a rövid túlnyúlások fémjelzik, miközben a kerékjárati ívek új kontúrjai szembetűnő újítások. Az első kerékjárati ívek fölé helyezett új oldalsó irányjelző-panelek LED-ekkel világítanak. A belsőégésű erőforrással szerelt MINI modelleket hátulról minimalista felületkialakítás jellemzi, a hátsó lökhárító hatszögletű, fekete betétjének vonalvezetése a hűtőrács-keret motívumát idézi. A hátsó ködlámpák a lökhárítóban, keskeny LED-csíkokként világítanak.

A MINI Cooper SE a brit prémiumgyártó első modellje, amely a márka által fémjelzett értékeket nagyvárosokba tervezett tisztán elektromos meghajtással egyesíti. A MINI Cooper SE karosszériaarányai, jellegzetes stílusjegyei, tágas helykínálata és utastéri hangulata egytől egyig a belsőégésű erőforrással szerelt modellek örökségei. A 184 lovas villanymotor azonnali teljesítmény-leadása, az elsőkerék-meghajtás és a hajtáslánc innovatív menetstabilizáló rendszere együttesen gokartos vezethetőséggel ruházza fel a MINI Cooper SE-t, amelynek lítium-ion akkumulátora egy feltöltéssel 235–270 kilométeres hatótávolságot garantál. A zéró emissziójú MINI csomagtartójának térfogata 211 liter, ami pontosan megegyezik a belsőégésű erőforrással hajtott háromajtós MINI hasonló értékével.

A háromajtós és kabrió kialakítású MINI John Cooper Works modelleket egy 2.0 liter hengerűrtartalmú, soros négyhengeres benzinmotor hajtja. A maximális teljesítmény 231 lóerő és 320 Nm forgatónyomaték, amelyekkel a MINI John Cooper Works 6,3 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre az alapfelszereltség részeként kínált hatfokozatú manuális váltóval.

A már Magyarországon is rendelhető új MINI modellek bruttó listaárai:

MINI Cooper 3-ajtós: 6 990 000,-Ft
MINI Cooper 5-ajtós: 7 263 000,-Ft
MINI Cooper Cabrio: 8 430 000,-Ft
MINI Cooper S 3-ajtós: 8 117 000,-Ft
MINI Cooper S 5-ajtós: 8 390 000,-Ft
MINI Cooper S Cabrio: 9 650 000,-Ft
MINI John Cooper Works 3-ajtós: 9 580 000,-Ft
MINI John Cooper Works Cabrio: 11 090 000,-Ft
MINI Cooper SE: 10 995 000,-Ft