2021. június 30. 12:45   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Borzalmas friss autós tuningdivat hódít

Az amerikai Houston városából indult a slab névre hallgató autós tuningőrölet, melynek során a járművek oldalvonalától messze túlnyúló felnik, masszív ültetés, komoly hangrendszer és esetenként feltűnő fényezés társul. Ez az Infiniti Q60 is megkapta a „kezelést”.

Nemrégiben került fel a Reddit-re egy fotó egy fehér Infiniti Q60-ról, amely nem mindennapi kerekeivel azonnal felhívja magára a figyelmet. Ez nem más, mint a slab kultúra része.

A texasi Hosutonból eredő tuningőrület egyik meghatározó eleme ugyanis a tölcsérformában oldalra kinyúló, általában sokküllős felnik, amit általában komoly ültetés, brutális hangrendszer és csillogó fényezés teszt teljessé. Esetünkben az utóbbi extra lemaradt, de a hókotrólapátra emlékeztető első lökhárító toldat talán kárpótol valamelyest.

Azt persze nehéz elképzelni, hogy egy (elnézést, négy) ilyen veszélyes eleme az autónak közúti közlekedésre alkalmassá tegye, hisz a többi közlekedőre és a gyalogosokra nézve sem egészséges egy oldalra több tíz centit kilógó forgó fém tárgy, az meg már csak említést alig érdemlő apróság, hogy a rugózatlan tömeg jelentős mértékben nő a kis díszítésnek köszönhetően.

Van bárki a houstoniakon kívül, akinek ez bejön?