Három sportos Toyota küzd meg egymással – videó

Egy 90’-es évek végéről származó Supra és egy 1994-es Celica GT-Four ellen bizonyíthat a legerősebb Toyota GR Yaris, hogy mennyit fejlődött az autógyártás az elmúlt 20-30 évben. De vajon a két friss modell közül melyik kerül ki győztesen a háromféle megmérettetésből?

A carwow ismét egy érdekes gyorsulási és fékezési versenyt rakott össze nekünk, melyben három különböző Toyota bizonyíthat a maga módján, melyikük lesz a háromféle megmérettetés legjobbja.

Nem titkoltan a nagy esélyes az új GR Yaris, melyben egy 1.6 literes turbós háromhengeres benzinmotor dolgozik 261 lóerő (192 kW) mellett 360 Nm csúcsnyomatékkal Az összkerékhajtású méregzsák így is mindössze 1280 kilót nyom a mérlegen.

Az egyik jelentkező a pimasz újonc ellen a ritkaságszámba menő, 1994 és ’99 között gyártott Celica GT-Four, amit egy 2.0 literes turbós négyhengeressel tettek a mérnökök vaddá. A motor teljesítménye 252 lóerő és 304 Newtonméter. Ötsebességes kézi váltón keresztül hajtja mind a négy kerekét, tömegre pedig valamivel nehezebb a Yarisnál, 1390 kilogrammos.

A másik kihívó a negyedik generációs Supra, melyben a japánok híres 3.0 literes soros hathengeres duplaturbós benzinese dolgozik 325 lóerővel (243 kW) és 441 Nm-rel. Ezt a modellt sajnos csak egy négyfokozatú automataváltó mozgatja, ami nem tesz jót a gyorsulásnak, ráadásul a tömeghez is hozzáad, így 1490 kilogrammot mutat a mérleg a Supra alatt, továbbá mindössze a hátsó kerekek hajtják.

A már megszokott carwow versenysorrendben először állórajtos negyedmérföldes (402m) gyorulást láthatunk, majd repülőrajtos indulást, végül pedig egy fékversenyt. Nem lőjük le, melyiket ki nyeri és milyen eredménnyel, inkább beszéljen helyettünk a mozgókép: