2021. július 09. 15:30   |   Autoblog
címkék:  

Elektromos autógyártóvá válik az Opel is

A gazdag tradíciókkal rendelkező német márka nem csak bővíti elektromos portfólióját, de 2028-tól kizárólag a tisztán elektromos autókra fókuszál Európában. Az Opel ugyanakkor belép a világ legnagyobb autópiacára, Kínába – egy teljesen elektromos márkaként. Ezen felül a legendás Opel Manta is visszatér egy tisztán elektromos modell formájában.

02-Opel-516207

Michael Lohscheller, az Opel vezérigazgatója a Stellantis digitálisan közvetített rendezvényén, az EV Day 2021-en jelentette be ezeket a fontos híreket. „Mi azt ígértük, hogy az Opel globális márkává nő – és ennek megfelelően cselekszünk is. Kína a világ legnagyobb autópiaca és bizonyosak vagyunk abban, hogy jövedelmezően tudunk majd ott növekedni.” – mondta Michael Lohscheller vezérigazgató.

Opel Manta-e Concept

Michael Lohscheller azt is bejelentette, hogy újjászületik a legendás Opel Manta, köszönhetően annak a rendkívül pozitív fogadtatásnak is, amelyet a Manta GSe ElektroMOD tanulmányautó kapott. „A Manta egy igazi ikon az Opel történelmében és egyben inspiráció a márka jövőjét illetően is. Egy új Manta kerül majd sorozatgyártásba az évtized közepe táján – természetesen teljesen elektromos meghajtással.” – mondta Lohscheller.

Az Opel most is nagyszabású elektromos offenzíva közepén tart, az idén már 9 modellben lesz kapható valamilyen elektromos meghajtás, 2024-re pedig valamennyi Opel elérhető lesz tisztán elektromos változatban. 2028-tól pedig már csak villanyhajtású Opeleket lehet vásárolni.