2021. július 16. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Toyota Hilux gyorsul jobban vagy a VW Amarok? – videó

A Carwow összemérte az új Toyota pickup menetdinamikáját a Volkswagen azonos kaliberű négykerekűjével. Vajon melyik gyorsul jobban álló helyzetből, illetve repülő rajttal és melyik áll meg hamarabb? Dízel nehézfiúk csatája következik.

Aligha lesz döntő szerepe a megfelelő pickup vásárlásánál az alábbi erőmérő teszt, mégis érdekes látni, mire megy egymással a Volkswagen Amarok és a Toyota Hilux fej-fej melletti küzdelemben.

A 2,1 tonnás japán kishaszongépjármű meghajtásáról egy 2.8 literes sornégyes turbódízel gondoskodik 204 lóerő mellett 500 Nm csúcsnyomatékkal, míg kb. 100 kilóval nehezebb német riválisa erejét egy 3.0 literes V6-os TDI adja 258 paripával és 580 Newtonméter nyomatékkal. Mindkét modell összkerékhajtással és automataváltóval rendelkezik, viszont van közöttük egy cirka 1,27 millió forintos árkülönbség a Toyota javára, ami talán hamar feledteti jövőbeli tulajdonosával a kevesebb erő okozta hiányérzetet.

És akkor nézzük a hármas (plusz egy) összehasonlítást: állóhelyzeti negyedmérföldes gyorsulás, repülőrajtos gyorsulás kétféle beállítással, valamint 112 km/óráról állóra fékezés (plusz az elején egy kipufogó hangverseny, mely pickupok között talán a legértelmetlenebb összehasonlítás).