2021. július 14. 18:20   |   Autoblog
címkék:  

Különkiadásokkal ünnepel a Lamborghini Mexikóban

Tízéves évfordulója alkalmából a Lamborghini Mexikó négy speciális kiadást mutatott be a Huracan EVO modellből. Az egyedi megjelenésű kocsikat a márka mexikói disztribútora, a Grand Chelem és a Lamborghini Ad Personam részlege közösen tervezte. Az ünnepi modellek a mexikói kultúra négy fő témája köré épülnek: Vita (élet), Morte (halál), Sogno (álom) és Tempo (idő).

A Lamborghini első bemutatóterme 2010-ben nyílt meg az ország fővárosában. Az azóta eltelt bő tíz évben a sportautó-márka nagy népszerűségre tett szert és egy újabb kereskedéssel megerősítette a pozícióját Mexikóban. A tíz éves működésről most négy különleges Huracan EVO modellel emlékeznek meg, amelyek az egyedülálló színvilág mellett egy egyedi tervezésű fémplakettet is hordanak a tűzfalukon.

A speciális modellek hamarosan körútra indulnak és meglátogatják Mexikóváros legfontosabb nevezetességeit.

Az ünnepi modellek

Az Edición Vita (élet) az ünnepi széria zászlóshajója és a Verde Ermes zöld egy speciális árnyalatában pompázik, amihez Oro Elias aranyszínű díszítéseket választottak, az életet és a természetet megjelenítve. Az utastérben aranyszínű díszítések és szegélyvarrás jelenik meg. A Lamborghini Huracán EVO Vita Edition egy stilizált sas emblémát is visel a tűzfalán, amely a szabadságot és az életben elért sikereket szimbolizálja.

A Lamborghini Huracán EVO Morte Edition (halál) fantasztikus Blu Astraeus kékben pompázik, amihez Bronzo Serse bronz részletmegoldásokat választottak. A kabin is hasonló témájú, Blu Teia Vintage kék kárpitozással és bronzbarna díszöltésekkel.

A Sogno Edition (álom) Blu Symi világoskék fényezést kapott Oro Elios arany kiegészítőkkel. Az élénk színek a mexikói népművészetben megjelenő mitikus lényekre utalnak. Az utastér kéttónusú kárpitozást kapott, a fekete és fehér mellett azonban az arany is feltűnik. A Sogno Edition címerén egy kétfejű sárkány látható.

Az Edición Tempo (idő), azaz a Lamborghini Huracán EVO Tempo Edition a széria utolsó modellje és a Lamborghini, illetve Mexikó partneri kapcsolatát reprezentálja. Tűzfalán megjelenő plakettjén egy kígyó látható, amely a megújulás képességét élteti. Ezt a modellt Nero Nemesis feketére fényezték, amelyet Bronzo Serse bronzbarna díszítések ellentételeznek.