2021. július 29. 18:20   |   Demcsák Gergely
címkék:  

800 lóerős sávtakarító a Brabustól

A Brabus kezelésbe vette a Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC+ Coupe modellt és valóságos szörnyet faragott belőle. A gyárilag is brutális teljesítményű, nagytestű SUV-kupét 800 lóerőssé építette át, így az az autópálya belső sávjának réme lett.

A 4 literes, ikerturbós V8-as motorral szerelt Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC+ Coupe gyári állapotában 612 lóerőt mozgósít, ami remek kiindulási alapot jelentett a tuninghoz. Módosított, nagyobb kompresszoregységgel és új csapágyakkal felvértezett, 1,6 bar nyomásra képes turbófeltöltőket szereltek be, átépítették a szívó és a kipufogórendszert, továbbá egy külső modul segítségével megváltoztatták a motor gyújtási és befecskendezési térképét.

A V8-as aggregát végül 800 lóerős lett (5900-as fordulatszámnál), a nyomatéka pedig 1000 Nm-re emelkedett 3500-as fordulatszámon (+188 LE és 150 Nm). Ennek eredményeként a Brabus 800 SUV Coupe 2,3 tonnás tömegét eltüntetve 3,4 másodperc alatt sprintel százra és akár 280 km/órával is szelheti a levegőt.

A Brabus természetesen a kocsi megjelenését is tovább vadította. A felerősített komponensen mind szénszálas műanyagból vannak, és választás szerint matt vagy fényes lakkot hordanak. Új a gyári lökhárítóra csatlakozó első splitter, továbbá az oldalsó légbeömlők szénszálas keretei és a hűtőrács szélső betétjei is. A hátsó szoknya egyedi diffúzorral gazdagodott, amely a széleken a kipufogócsöveket is körbeöleli. A hátsó lökhárító légkilépő nyílásaira is karbon élek kerültek. A külső módosítások sorát a karbon tetőspoiler és a karbon kerékjárati ívek zárják.

A tengelyvégekre 23 colos Brabus Monoblock Y Black Platinum kovácsolt felniket csavaroztak, és elöl 295/35, hátul 335/30 méretű abroncsokat feszítettek rájuk. Az ültetésről az Airmatic légrugózáshoz készült modul gondoskodik, amely 25 mm-rel engedi lejjebb a karosszériát.

A Brabus 800 SUV Coupe komplett autóként rendelhető meg a Brabustól, de ha valaki begurítja a műhelybe saját GLE 63 S modelljét, természetesen azt sem hajtják el.