2021. augusztus 11. 16:05   |   Autoblog
címkék:  

Már itthon is kapható az új Citroën C3 Aircross

Megérkezett a magyarországi kereskedésekbe az új Citroën C3 Aircross. A C3 Aircross érettebb, kifinomultabb és karakteresebb is lett. Sokoldalú, rendkívül kényelmes, az Advanced Comfort ülésekkel és számos hasznos technológiai megoldással egészen új élményeket is kínál. A belépő benzines modell kedvezményes ára 5 595 000 forint, míg a dízel változatok 6 195 000 forintnál kezdődnek.

A C3 Aircross korábbi játékos kisugárzását érettebb, karakteresebb, a prémiumhoz közelítő stílusra cserélte – az ügyfelek elvárásának megfelelően. Az új orr-részen a Citroën új arculati elemei tűnnek fel; szériafelszereltségként jelennek meg a LED-fényszórók, a Feel Plus felszereltségi szinttől pedig új ezüstszürke lökhárítóvédő díszíti a modellt.

Az új C3 Aircross számtalan személyre szabási lehetőséget kínál: összesen mintegy 70 különböző külsőt kreálhatunk neki, amit 7 különböző karosszériaszínből, 4 színcsomagból (közülük kettő új), a C-oszlop új dekorelemeiből és 2 külön tetőszínből állíthatunk össze. Az új modellhez új 16 és 17 collos könnyűfém keréktárcsák is készültek. Az utastérben 5 különböző, de egyaránt harmonikus, barátságos és stílusos hangulatból választhatunk, közülük három szintén újonnan jelenik meg a kínálatban.

Az új C3 Aircross kormányánál igazán otthon érezhetjük magunkat: az új Advanced Comfort ülésekkel (melyek a Feel felszereltségi szinttől opcióként érhetők el) még kényelmesebb az utazás. Az új, még gondosabban kidolgozott középkonzolnak köszönhetően még praktikusabb lett az utastér.

A C3 Aircross továbbra is kivételes kényelemben részesíti utasait. Kivételes a modell sokoldalúsága is: a hátsó üléspad mindkét része 150 mm-rel előre-hátra csúsztatható, míg az első utasülés vízszintesre döntésével összesen 2,4 méter hosszú raktér jön létre.

A C3 Aircross 12 intuitív vezetéssegítő rendszert kínál, köztük van a színes head-up display és a lejtmenet-szabályozóval kiegészített Grip Control kipörgésgátló, amelyek a Shine szinttől kezdve rendelhetők opcióként. Az új 9 collos érintőképernyő a Citroën Connect Nav fedélzeti navigációs rendszert is megjeleníti (Feel felszereltségtől rendelhető, Shine szinttől széria).

A magánszemélyek elvárásainak kielégítésére 4 modellváltozat áll rendelkezésre:

Live, Feel, Feel Plus, Shine. Elérhető még a C-Series speciális széria, amely teljesen egyedi külsővel és belső hangulattal készül. Külső megkülönböztető jegyei a 16 colos alufelnik, valamint a lökhárító-betéteken és a visszapillantó tükrökön megjelenő mélyvörös színcsomag. Kényelmi kínálatából kiemelendő az esőérzékelős ablaktörlő és az automata klíma.

Az C3 Aircross motorkínálata a legújabb Euro 6 normáknak megfelelő PureTech benzines és BlueHDi dízelmotorokból áll. Kétféle benzinmotor és kétféle dízelmotor választható. Az 1,2 literes turbós háromhengeres benzinmotor 110 vagy 130 lóerős lehet, s míg az előbbihez 6-fokozatú manuális, addig az utóbbihoz 6-sebességes automata váltó jár. A BlueHDi dízel 110 vagy 120 lóerővel áll rendelkezésre, kézi vagy automata váltóval.

Az új C3 Aircross SUV hazai árai a következők:

Citroen c3 air árak