2021. augusztus 25. 19:20   |   Autoblog
címkék:  

AC Schnitzer BMW 4-es kabrió

A BMW-k patinás német nemesítője, az AC Schnitzer bemutatta programját az új 4-es kabrió modellhez. A tuningcég az optikai módosításokon felül az M440i, 430i, 420i és 430d modellek teljesítményét is feltornássza, így a menetszél még erősebben borzolhatja a bennülők frizuráját.

Az AC Schnitzer szoftveres beavatkozása után a turbós négy és hathengeres erőforrások még jobb formába kerülnek. A teljesítményskála 224-től 420 lóerőig terjed, így a menetteljesítményekre igazán nem lehet panasz. S a hangzásra sem, ha már itt tartunk, a rozsdamentes acél sport kipufogórendszer felszerelése után ugyanis a sportos kabriók rendkívül lelkesítően szólnak. A végcsövek a tulajdonos ízlésének megfelelően lehetnek karbon, króm vagy anodizált fekete kivitelűek.

A mesterek gondoskodnak a megfelelően stabil úttartásról is; a sport felfüggesztés körülbelül 15-25 mm-rel engedi lejjebb a karosszériát és javítja a kanyarvételi tulajdonságokat. Természetesen a gyári felniket is lecserélik; a tengelyvégekre vadonatúj, 20 colos AC4 Flow Forming kerekeket csavaroznak, kéttónusú vagy fekete kivitelben, 235/35, illetve 265/30 méretű abroncsokkal. Választható emellett a klasszikus AC1 kerék, kéttónusú vagy szürke festéssel, 19 vagy 20 colos méretezéssel. Azok pedig, akik nem kívánják lecserélni a kerekeket, 10 mm-es távtartókat is rendelhetnek a tökéletes megjelenés érdekében.

Az AC Schnitzer emellett különböző szénszálas aerodinamikai kiegészítőket is tervezett a 4-es Cabrio modellhez. Egyedül az első splitter 35 kilogrammal növeli az első tengelyre ható leszorítóerőt (200 km/órás sebességnél). Az egyedi küszöbspoilerek is hatékonyak, ráadásul jól néznek ki. A kabrió utastere alumínium váltófülekkel, fém pedálszettel és lábtartóval, továbbá alumínium iDrive vezérlőtárcsával tehető exkluzívabbá