2021. szeptember 22. 18:40   |   Autoblog
címkék:  

Számos modellsorozatát frissíti ősszel a BMW

Az új BMW 4-es Cabrio palettáján három új hajtáslánc-változat jelenik meg, a BMW X1 xDrive18d és X2 xDrive18d modellpáros alapfelszereltsége nyolcfokozatú automataváltóval bővül, az 1-es sorozat, a 2-es Gran Coupé, az X2, az X3 és az X4 modellekhez új karosszériafényezési árnyalatok válnak elérhetővé, s a My BMW okostelefon-alkalmazás új funkciókkal gazdagodik.

P90414428-highRes

A sportos menetteljesítmény és a nyitott tetős vezetési élmény kettőse 2021 őszétől újabb szintre lép a BMW 4-es sorozatban. Az új BMW M440i Cabrio soros hathengeres benzinmotorját 48 Volt kapacitású mild-hibrid technológia egészíti ki, az erőforrás 374 lóerős teljesítménye a hátsó kerekek meghajtásával rendkívül sportos vezetési élményt garantál. A lélegzetelállító menetdinamikát már alapfelszereltségként nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltó és M sport differenciálmű segíti, amelyek közreműködésével az új BMW M440i Cabrio 5,2 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre.

A második új BMW M modell vérpezsdítő nyitott tetős vezetési élményéhez nagymértékben hozzájárul a soros hathengeres dízelmotor és az xDrive intelligens összkerékhajtás párosa. 340 lóerős teljesítményével, 700 Nm csúcs forgatónyomatékával és 48 Volt kapacitású mild-hibrid technológiájával az új BMW M440d xDrive Cabrio letaglózó tolóerőt kínál. A nulla-százas sprinthez mindössze 5 másodperc elegendő. A modellhez a nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltót és az M sport differenciálművet ugyancsak alapfelszereltségként kínálja a gyártó.

P90414442-highRes

A prémium középkategória nyitott tetős négyülésesének modellpalettáját az új 430i xDrive Cabrio színesíti tovább, amely 245 lóerős négyhengeres benzinmotorjával, nyolcfokozatú automataváltójával és xDrive intelligens összkerékhajtásával 6,3 másodperc alatt gyorsul fel százas tempóra. A nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltó és az M sport differenciálmű extraként rendelhető meg a modellhez. A nyolcgangos Steptronic szerkezet az X1 és X2 újabb modellváltozataiba is bekerül. A technológia a jövőben a 150 lóerős négyhengeres dízelmotorral szerelt X1 xDrive18d és X2 xDrive18d alapfelszereltségét is bővíti. Ezek a modellek egyaránt 9,4 másodperc alatt teljesítik a nulla-százas gyorsulást.

Számos BMW modellsorozat személyre szabhatóságát idén ősztől új karosszériafényezési árnyalatok fokozzák tovább. 2021 novemberétől a BMW 1-es sorozat, a BMW X2 és a BMW X3 palettáján a Skyscraper Grey metál árnyalat is megjelenik, miközben az 1-es sorozat és a 2-es Gran Coupé extrafelszereltségei között a BMW Individual Frozen Pure Grey metál szín, a BMW X3 és a BMW X4 portfólióján pedig a BMW Individual Aventurine Red metál szín válik megrendelhetővé.

Okostelefonon elvégzett útvonaltervezés, amely véglegesítést követően a jármű fedélzeti operációs rendszerébe továbbítható; távolról előhívható élőképek az autó környezetéről és aktuális állapotjelzés bárhol, bármikor; szerviz-időpontok lefoglalása és márkával kapcsolatos hírek online: a My BMW okostelefon-alkalmazással mindez lehetséges. A My BMW okostelefon-alkalmazás funkcióinak sora idén ősszel még tovább bővül: a Remote 3D View szolgáltatáson keresztül továbbított élőképeket például a technológia a jövőben automatikusan eltárolja a képgalériában, a helyszín és az idő pontos megjelölésével.

P90414466-highRes

A My BMW okostelefon-alkalmazás a jövőben átfogó képet ad a gumiabroncsok állapotáról is. Az újítás, amely tovább minimalizálja a kényszerpihenők kockázatát, az 1-es, a 3-as, a 4-es sorozat, az új 2-es Coupé, a 2-es Gran Coupé, a BMW Z4, a BMW X5, X6 és X7 képviselőihez lesz elérhető. Miután a gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszer megmérte, a My BMW okostelefon-alkalmazás képes az ügyfél okostelefonján mutatni az egyes kerekek aktuális nyomását, majd a digitális gumiabroncs-elemző technológia az egyes kerekek kopását és becsült élettartamát is megjeleníti. Az aktuális gumiabroncs-nyomás mellett a technológia az egyes kerekek sérüléseit is képes jelezni.

Hogy DC gyorstöltőre csatlakoztatva is képes legyen garantálni a leggyorsabb és leghatékonyabb energiafelvételt, a BMW iX3 járműtöltő és energiatároló technológiája idén novembertől intelligens akkumulátorfűtő technológiával dolgozik együtt, akárcsak a BMW iX és a BMW i4 modellek esetében. Amint érzékeli, hogy a fedélzeti navigációs rendszer DC gyorstöltő állomást iktat be a tervezett útvonalba, a technológia automatikusan megkezdi az akkumulátor előmelegítését, hogy a járműtöltés megkezdésére optimális hőmérsékletűre melegedjen.