2021. szeptember 25. 14:30   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: a Lamborghini génekkel rendelkező Toyota GT 86

Egy torontói kereskedés egészen különleges GT 86-ot kínál eladásra. A modell egyértelműen Toyota, mégis le akarja tagadni származását.

Nehéz megérteni azt az embert, aki a képeken látható Toyota GT 86-ost átalakította. Valószínűleg ő is tisztában volt vele, hogy attól még senki sem fogja méregdrága Lamborghininek nézni az ismert formájú, elérhető árú japán kupéját, hogy a Toyota-emblémákat Lamborghini jelvényekre cseréli rajta, és, hogy az eredetileg fekete autót mustársárga-metál fóliával vonja be.

Persze ne legyünk igazságtalanok, mert a gyári kipufogót is alacsony ellenállású Invidia sportkipufogóra, a 17 colos gyári alufelniket 18 colos, fekete aftermarket darabokra cserélte, és beépített egy nagyteljesítményű Punch audiorendszer is, termetes mélyládával a csomagtartóban.

A lakótelepi stílus a sötétített hátsó lámpákkal, a műanyag szemöldököt viselő fényszórókkal, és a gördeszka-ugratónak is beillő, utólag vásárolt hátsó szárnnyal válik teljessé. Szerencsére a belső tér nagyjából megúszta az átalakításokat, csak a használat nyomai láthatóak rajta, a kocsi ugyanis már 60 ezer kilométert futott.

Tuningmentes a kétliteres, szívó boxermotor is, amely 205 lóerőt és 211 Nm-t képes a hátsó kerekekre küldeni. Aki felnyitja a géptetőt, annak azonnal szemet szúrhat a pirosra festett motor, viszont csak egyetlen nem gyári alkatrészt láthat, az akkumulátorhoz csatlakoztatott kábelt, amely valószínűleg a mélynyomót látja el árammal.

26 500 kanadai dollárt, azaz 6,35 millió forintot kérnek a tulajdonos által csak Toyoghini-nek nevezett autóért, a kereskedő a hirdetés leírásában őszintén bevallja, hogy a portékája valójában nem Lamborghini, mintha nem lenne bárki számára egyértelmű ez a tény…