2021. szeptember 30. 17:45   |   Autoblog
címkék:  

Október elején rendezik a Concorso d’Eleganza Villa d’Este-t

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este történetének eddigi legexkluzívabb felvonását a 2021. október 1-3. közötti hétvégén rendezik meg a Comói-tó partján fekvő Cernobbióban, a Grand Hotel Villa d’Este szálloda parkjában. Az egyedülálló szépségverseny védjegye az elegáns karosszéria-kialakítás és az időtlen formanyelv iránti szenvedély.

P90413425-highRes

Szervezésnehézségi okokból és a koronavírus terjedését megakadályozó szabályozások következtében a Villa Erba szálloda parkjába tervezett nyilvános eseményt és a Concorso di Motociclette motorkerékpáros felvonulást idén nem tartják meg a szervezők.

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este szervezői megértést kérnek az esemény idei szokatlan formájával kapcsolatban, ugyanakkor lehetővé teszik, hogy a hűséges közönség 2021. október 2-án, szombaton 14:00 és 16:00 óra között a https://www.concorsodeleganzavilladeste.com/ weboldalon élő online közvetítésen keresztül is kövesse a legendás autók fesztiválját.

Jeff Koons, a BMW M850i xDrive Gran Coupé különleges kiadásának alkotója az esemény különtermében idő előtti bepillantást enged a THE 8X JEFF KOONS néven futó projektbe. A művész és a BMW között felépített újabb együttműködés a precizitás, a kifinomultság és a képzőművészet négykerekű szimbólumaként ölt testet, amely tökéletesen illik a Comói-tó partján álló reneszánsz rezidencia hangulatához. Jeff Koons és a BMW Group vezető formatervezője, Adrian van Hooydonk a művészet és a mobilitás párhuzamáról, az inspiráció és a kreativitás kapcsolatáról, valamint eme különböző területek közötti kölcsönhatásról beszélget majd.

Idén a BMW Group Classic vezetője, Helmut Käs veszi át a Concorso d’Eleganza Villa d’Este elnökségét Ulrich Knieps-től, aki 2014 és 2020 között vezette a rangos eseményt, és aki az idei felvonást is megtiszteli jelenlétével.

A Concorso d´Eleganza Villa d’Este idén nyolc kategória mintegy félszáz, exkluzívan kiválasztott történelmi autóját mutatja be a nagyközönségnek. A kategóriák beszédes elnevezései az autóipar történelmének legizgalmasabb és legvarázslatosabb értelmezéseit helyezik a középpontba:

A – Twentieth Century Style: From Horseless Carriage to Racy Roadster
B – The Art Deco Era: Space, Pace and Grace
C – Showroom Showdown: Britain and Germany Battle for Luxury Supremacy
D – Granturismo all’Italiana: Finding the Perfect GT Formula
E – Big Band ‘40s to Awesome ‘80s: Five Decades of Endurance Racing
F – A Passion for Perfection: Celebrating 90 Years of Pininfarina
G – The Birth of the Supercar: Latin Performance Landmarks
H – The Next Generation: Hypercars of the 1990s

A háromnapos esemény másik fénypontja a koncepcióautók és prototípusok felvonulása lesz: a szervezők öt jövőbe mutató különlegességet mutatnak be egymás mellett, most először egy egészen egyedülálló show keretében.

A BMW Group az idei Concorso d´Eleganza Villa d´Este kiállításon a hosszútávon fenntartható mobilitás iránymutató koncepcióját is bemutatja: a BMW i Vision Circular tanulmányautót. A koncepcióautót a mérnökök következetesen a gazdasági körforgás alapelvei mentén fejlesztették ki, a száz százalékban újrahasznosított anyagok felhasználása és a százszázalékos újrahasznosíthatóság jegyében.

A Villa d’Este szálloda Mozaikkertjében valódi szenzációként ünnepli világpremierjét a Rolls-Royce Boat Tail, amely egy négy éven át tartó karosszériaépítési projektként indul útnak, három szokatlan Rolls-Royce ügyféllel a középpontban. A brit luxusautó-gyártó mindegyikük számára egy-egy személyre szabott, páratlan gépkocsit tervez. Az első egy 5,8 méter hosszú kabrió, amelynek elnyújtott „Boat Tail” kialakítása egy fejedelmi jachtot idéző stílusjeggyel válik tökéletes kísérőjévé a Comói-tó partján húzódó, mesésen kanyargó úton megtett utazásnak.

A Concorso d´Eleganza Villa d’Este programsorozatából idén sem maradhat ki a szemet gyönyörködtető járműkülönlegességek kiállítása és a legelőkelőbb darabok megkoronázását hozó szépségverseny. A Coppa d´Oro Villa d´Este győztesei szombaton vehetik át az elismeréseket, a különböző járműkategóriák győzteseinek járó díjakat, a Concorso d’Eleganza Design Award díjat és a hétvége abszolút győztesének járó Best of Show díjat pedig vasárnap adják át.

A Concorso d´Eleganza Villa d´Este 2021 helyszínen készült fényképei és videói október 2-tól az alábbi weboldalon lesznek megtekinthetők: www.bmwgroupclassic-downloads.com