2021. október 01. 19:20   |   Autoblog
címkék:  

Egy kabrió Porsche 800 lóerővel

A Porschék egyik legjobb nemesítője, a Techart júniusban mutatta be GTstreet R csúcskupéját, amelyet most a kabrió változat követ. A kétféle, akár 800 lóerős GTstreet R modellből összesen 87 darabot készítenek.

A Techart a GTstreet R elnevezéssel mindig is a legmagasabb szinten módosított autóit illette, amelyek a lehető legközelebb állnak egy pálya-versenyautóhoz. A legfrissebb GTstreet R modell az új, 992-es kódjelű Porsche 911 Turbo S Cabriolet modellből megalkotott GTstreet R Cabriolet, amely párját ritkítja különleges karbon aerodinamikai elemeivel és akár 800 lóerős motorjával.

Az optikai csomag hihetetlenül megvadítja a gyárilag sem visszahúzódó farmotoros kabrió megjelenését. A jellegzetes kinézetet adó készlet egyedi első szoknyát, karbon első fedelet, könnyített sárvédőket, kerékjárati ív szélesítéseket, küszöbidomokat, hátsó szoknyát és karbon hátsó szárnyat tartalmaz. Nemcsak az aerodinamika, hanem az útfogás is javult, köszönhetően a 25 mm-t ültető sportrugóknak és a megnövelt nyomtávnak (elöl + 30 mm). Opcióként komplett sportfutómű is kérhető, 5-30 mm között szabályozható ültetéssel.

Mindenesetre a kerékjáratokat tökéletesen kitöltik a kerekek, amelyek 20 vagy 21 hüvelykes Techart Formula VI modellek lehetnek, akár központi csavaros verzióban, aero tárcsával vagy anélkül.

A Techart GTstreet R Cabriolet a világ leggyorsabb nyitható tetejű sportautói között említhető. A TA092/T1.1 teljesítménynövelő csomaggal a lovak száma 60-nal, 710-re emelkedik, a nyomaték pedig 100 Nm-rel, 900 Nm-re gyarapodik. Ez azonban még nem a plafon; ha a szoftveres beavatkozás mellé a turbófeltöltők cseréjét is kérik, a teljesítmény 800 lóerőre ugrik fel, a nyomaték pedig eléri a 950 Nm-t. A nulla-százas gyorsulásról nincs adat, a végsebesség azonban 350 km/óra.

A GTstreet R Cabriolet csomag 63 ezer euróba kerül és máris rendelhető.