2021. október 05. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Audi Hungaria: csomagolj okosan!

A prémium minőségű termékek környezetbarát technológiákkal történő fejlesztése és gyártása mellett az Audi Hungariánál a logisztikai folyamatokban is központi szerepet játszik a fenntarthatóság. A vállalat 2020 óta karbonsemlegesen végzi tevékenységét, emellett számos intézkedéssel tovább csökkenti ökológiai lábnyomát, mint például az alkatrészekhez kapcsolódó csomagolóanyag-felhasználás folyamatos optimalizálásával.

e8f80d3f-916d-4add-824d-c279d6035f61

A világ legnagyobb motorgyárában az Audi Hungaria munkatársai közel 5 000 különböző alkatrészt 97 százalékban többutas, illetve speciális csomagolóanyagok felhasználásával szállítanak és tárolnak, lehetővé téve ezzel az egyes csomagolóanyagok és tárolók többszöri felhasználását.

A vállalat a járműgyártás területén is nagy hangsúlyt fektet a csomagolóanyagok mennyiségének csökkentésére. A bevezetett intézkedéseknek köszönhetően a járműgyártás területén a tavalyi évben közel 100 tonnával kevesebb hullámpapírlemezt és több mint 30 tonnával kevesebb polietilénfóliát használtak fel.

Emellett a vállalat a Volkswagen Konszern különböző telephelyeinek gyártott karosszériaelemek, elektromos meghajtások, belsőégésű motorok és motoralkatrészek szállításához is optimalizált csomagolási eljárásokat alkalmaz, tovább csökkentve ezzel a környezet terhelését.

d1bd1894-7c84-4bf7-b70f-bdfc54092ecd

A vállalat a csomagolóanyagok csökkentésének érdekében szorosan együttműködik a beszállítóival és az Audi Konszern többi telephelyével is. Az Audi Konszern világszintű termelési hálózatához tartozó gyártótelephelyek folyamatosan megosztják a csomagolóanyagok csökkentésére hozott intézkedéseiket egymással és vezetik be saját folyamataikba azokat.

A vállalat zöld logisztikai tevékenységében fontos szerepet kapnak továbbá a Győr-Ingolstadt-Brüsszel között karbonsemlegesen közlekedő „zöld vonatok”, a gyárterületen belül a kész motorokat a járműgyárba szállító elektromos vontatók és a logisztikai központból a gyártócsarnokokba alkatrészeket szállító elektromos kamion is.

Az Audi Hungaria 2020 óta karbonsemlegesen folytatja tevékenységét. A vállalat az Audi Környezetvédelmi Programja, a „Mission:Zero” jegyében következetesen törekszik a fenntartható termelésre. Középpontban az Audi Hungaria számára fő kihívást jelentő dekarbonizáció, a víz-, valamint az erőforrások hatékony felhasználása és a biodiverzitás állnak. A célkitűzések eléréséhez nagymértékben hozzájárul az alumínium zárt körforgásba kapcsolása, amely során a vállalat jelentős erőforrásokat spórol és tovább csökkenti ökológiai lábnyomát.