2021. október 14. 16:15   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: az életöröm olasz megtestesítői

Az Alfa Romeo újabb emléket állít páratlan történelmének, mégpedig egy újabb limitált széria piacra bocsájtásával. Az új Giulia és Stelvio GT Junior különleges kiadást a 60-as évek sportos ikonja, a GT 1300 Junior inspirálta. Az exkluzív különkiadás a legsportosabb Veloce felszereltségi szintre épül és egyedi jellemzője az aranysárga fényezés.

Az új GT Junior limitált széria modelljei a különleges Lipari Ochre színben pompáznak, amelyet egy historikus színárnyalat ihletett. A rendhagyó karosszériafényezési árnyalathoz fényes fekete ötlyukas felnik tartoznak, a Stelvión 21, a Giulián 19 hüvelykes méretben. Az utastérben alapfelszerelés a fekete bőrkárpitozás, egyedi sárga díszvarrással. Az elektromos állítható ülések fejtámláján “GT Junior” hímzés látható. A szintén bőrbevonatú műszerfalon a GT 1300 Junior sziluettje jelenik meg, sárga cérnával varrva.

Az új exkluzív szériát az Alfa Romeo egyik legikonikusabb modellje, a feledhetetlen GT 1300 Junior ihlette, amiből a tíz éves gyártási ciklusa alatt (1966-1976) közel 100 ezer darabot értékesítettek.

A Giulia Sprint GT modellen alapuló GT 1300 Junior karosszériáját a Bertone tervezte, orrában pedig egy 1,3 literes, két ikerkarburátoros motor dohogott, 89 lóerős teljesítménnyel. A GT 1300 Junior megtestesítette a 60-as évek szellemiségét, az újjászületést és a gazdasági boomot, amikor kézzelfoghatóvá válhattak az olyan álmok, mint például egy stílusos sportautó birtoklása.

Az új Giulia and Stelvio GT Junior szintén beválnak sportautóként, ugyanis 2,2 négyhengeres turbómotorok mozgatják őket, 210 (dízel) vagy 280 lóerővel (benzin). A motorokhoz nyolcfokozatú automataváltó és Q4 összkerékhajtás csatlakozik (a 280 lóerős Giulia hátsókerék-hajtással is választható).