2021. november 10. 17:15   |   Autoblog
címkék:  

Megmutatták az új Kia Sportage belsejét

A Sportage 28 éves történelme során most először készül kifejezetten az európai vásárlókör szempontjai és elvárásai alapján kialakított helyi modellváltozat. A Sportage új, ötödik generációjának utasterében a fejlett technológia, a prémium minőségű anyagok és a luxus funkciók, szolgáltatások találkoznak.

Az új Kia Sportage utasterében minden kezelőszerv könnyen és gyorsan elérhető. A beltér központi eleme a nagyméretű, íves, két nagyfelbontású, egyenként 12,3 colos képátlójú képernyőből álló integrált kijelző. Ennek közvetlenül a vezető előtti részén a műszerfali információk jelennek meg a legmodernebb folyadékkristályos technológiával, tökéletes és tisztán leolvasható grafikával. A középső felület az érintőképernyőé, ezen fut a teljes infotainment rendszer, itt találhatók a konnektivitás elemei, és több más funkció is.

Az új Sportage konnektivitása teljes, szoftver- és navigációs térkép-frissítései online (OTA) rendszerűek, az okostelefonos Kia Connect applikáción keresztül pedig távolról is elérhetők és működtethetők az autó egyes funkciói. A vezető szinkronizálhatja naptárát az autóéval, utazásokat tervezhet meg előre a navigációs rendszerben, és olyan fedélzeti információkhoz is hozzáférhet, mint például a forgalmi figyelmeztetések, a helyi üzemanyag árak, vagy a valós idejű időjárási adatok. Az app Remote Monitoring funkciója informálja a vezetőt az ajtók és az ablakok helyzetéről, valamint az autó pontos helyéről is.

Az ergonomikus kialakítású középkonzolon az automata sebességváltó hagyományos választókarját bizonyos modellekben könnyen elérhető és egyszerűen kezelhető forgókapcsoló váltotta le, így mellette 15 W-os vezeték nélküli telefontöltőnek is jutott hely. A háromzónás légkondicionálóval a hátul utazók is külön beállíthatják a nekik megfelelő hőmérsékletet, de mindezek mellett számos más kényelmi felszerelés is megtalálható a Sportage utasterében; a nagyteljesítményű USB portoktól az ülések háttámláira szerelt akasztókon át egészen a 40:20:40 arányban előre dönthető hátsó ülésekig.

A Sportage sorozat csúcskivitele a GT-line, amelynek felszereltsége a többi változatnál határozottabban kihangsúlyozza a Sportage sportos karakterét és dinamizmusát. Prémium velúr és sötét bőr burkolja az üléseket, a fekete tetőkárpit és az utastér velúr felületei pedig tovább fokozzák ezt a sportos hangulatot. A GT-line belterének hatását a kiváló fogású és így a vezetés élvezetét is fokozó, lapított aljú kormány teszi teljessé.

A 2680 mm-es tengelytáv, az 1865 mm-es szélességgel, a 4515 mm-es teljes hosszal és az 1645 mm-es magassággal együtt eleve garantálja az utastér tágasságát, nem csak az utasok, de csomagjaik számára is. A Sportage első üléseinek kényelme kiemelkedő, ugyanakkor a hátul ülők is 996 mm-es lábtérnek örülhetnek, jelentős részben az első üléstámlák vékony kialakításának köszönhetően. A csomagtartó befogadóképessége 591 liter, ami az üléstámlák előre billentésével egészen 1780 literig bővíthető.

A környezettudatosság jegyében az új Sportage belsőégésű hajtásai mellett Hybrid 48V, hibrid (HEV), és plug-in hibrid (PHEV) változatban is elérhető lesz. E két utóbbi modellváltozat hatásláncának elemeit úgy rendezték el a karosszériában, hogy szinte alig csökkentik az utastér és a csomagtartó hasznos méretét.

Az európai gyártású új Kia Sportage értékesítése december második felében indul.