2021. november 15. 17:05   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: a francia elnök új autója

A francia államfő gépkocsiflottája egy DS 7 Crossback Élysée modellel bővül. A teljesen egyedi tervezésű DS 7 Crossback Élysée nyújtott karosszériával, páncélozással és egyedi felszereltséggel bír, s 300 lóerős plug-in hibrid hajtásláncot kapott.

Az Ötödik Köztársaság megalapítása óta a DS és SM, majd a DS 5 és a DS 7 Crossback modelleket hét államfő használta. 2017-es beiktatásakor Emmanuel Macron a DS 7 Crossback Présidentiellel haladt végig a Champs Elysées-n. Az új DS 7 Crossback Élysée 300 lóerős E-TENSE plug-in hibrid 4×4 hajtásláncot kapott, karosszériáját Indigókékre fényezték.

A köztársasági elnökség igényeinek megfelelően a DS 7 modellt a B-oszloptól számítva 20 cm-rel meghosszabbították, így valódi mobil irodává alakult. A hátsó lábtér hossza meghaladja a fél métert. A hátsó üléspadot két különálló ülésre cserélték, a fekete bőrkárpitozás a DS Automobiles emblematikus óraszíj mintázatát kapta meg. A két ülést könyöktámasz választja el egymástól, a plafont Alcantara borítja. A kényelmet vezeték nélküli töltők és USB portok fokozzák, valamint egy nyitott dokumentumtároló.

A DS 7 Crossback Élysée frontrészét kék/vörös villogókkal és leszerelhető zászlótartókkal látták el. A motorháztetőn, az első ajtókon és a csomagtérajtón „RF” emblémákat találunk. Az autó speciális 20 colos keréktárcsákat kapott, valamint cápauszony antennát szereltek rá az elnök telekommunikációs rendszeréhez.  A jármű teljes hossza egyébként 4,79 méter, a tengelytáv pedig immár 2,94 méteres. A szélesség és a magasság nem változott.

A DS 7 Crossback Élysée az 1918. november 11-én aláírt fegyverszüneti szerződés emlékceremóniáján jelent meg először hivatalosan, csatlakozva a francia elnök flottájához.