2021. november 30. 17:50   |   Autoblog
címkék:  

Megnőtt az elektromos Opelek hatótávolsága

Az Opel Corsa-e és az Opel Mokka-e hatótávolsága jelentősen megnövekedett, nem csak a hivatalos WLTP mérési ciklus alapján, hanem a mindennapi használat során is. Az Opel Corsa-e immár akár 359 kilométer megtételére is képes, ami mintegy 7 százalékos növekedést jelent. A Mokka-e pedig immár 338 km-t tud megtenni egyetlen töltéssel. A hatótáv-növekedést a fűtő- és szellőzőrendszer működésének és a hajtáslánc egyes elemeinek optimalizálásával érték el a fejlesztők.

A hatótáv-növekedéseket a fűtő- és szellőzőrendszer működésének és a hajtáslánc egyes elemeinek optimalizálásával érték el a fejlesztők.

A mindkét modellben alapfelszerelésként megtalálható, és az utastér hűtéséért, fűtéséért felelős hőszivattyú hatásfoka magasabb a korábbinál. Működése a hasonló rendszerekben használt hőszivattyúkénál kevésbé energiaigényes, így kevésbé is terheli meg az akkumulátort, ami közvetlenül hozzájárul a hatótávolság növekedéséhez. A vezetők különösen téli üzemben tapasztalnak majd jelentős hatótáv-változást.

Szintén jótékonyan hat a hatótávra a hajtásláncok új fordulatszám-csökkentő áttétele, és a 16 (Corsa-e), valamint 17 colos, A+ minősítésű gumiabroncsok használata.

Az Opel Corsa-e és az Opel Mokka-e a nagy múltú német márka elektromos offenzívájának fontos eleme. A villamosítás 2024-re az Opel teljes kínálatára kiterjed, 2028 után pedig teljes mértékben az akkumulátoros elektromos hajtású modellekre koncentrál majd a márka az európai piacon.