2021. december 15. 16:10   |   Autoblog
címkék:  

Harminc villanyautót mutat be 2030-ig a Toyota

A Toyota a vállalat világszintű elnöke, Akio Toyoda bejelentése szerint nem kevesebb, mint 30 akkumulátoros elektromos autót mutat be 2030-ig, ezzel teljessé téve a vállalat globális villanyautó-kínálatát. Ezzel egyidőben a környezettudatosság iránt elkötelezett autógyártó globális villanyautó-eladásai ugyanezen időszakig évi 3,5 millióra emelkednek.

Akio Toyoda, a Toyota világszintű elnöke számos újdonságot jelentett be a vállalat karbonsemlegességi stratégiájával kapcsolatban. A japán gyártó nemrég leplezte le első tisztán elektromos villanyautóját, a bZ4X-et, amely a saját fejlesztésű akkumulátoros elektromos autókból álló bZ sorozat első tagja lesz.

Később jön egy középkategóriás villany-SUV, majd egy kisméretű elektromos SUV, elsősorban az európai és japán vásárlók számára. Az újdonságok között lesz még villanyhajtású középkategóriás szedán, nagyméretű szabadidőautó három üléssorral, továbbá elektromos hajtású pickup és sportkupé is.

A Toyota 30 akkumulátoros elektromos járművet szeretne piacra dobni 2030-ig, globálisan elérhetővé téve elektromos személyautók és haszongépjárművek teljes kínálatát.