2021. december 20. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: Ken Block új Audija

A gymkhana sport alapítója, Ken Block átigazolt az Audihoz, aki most meg is lepte a driftert az új, neki fejlesztett különleges szolgálati járművével. Az S1 e-tron quattro Hoonitron a legendás Audi Sport quattro S1 modern interpretációja és villanyhajtású. A teljesítményét nem árulták el, csak annyit, hogy a gép elég erős az összkerekes erőcsúsztatások kivitelezéhez is.

Ken Block már gyerekként is rajongott az Audi rali versenyautóiért, különös tekintettel a Pikes Peak-i Hegyi Felfutó Versenyen új rekordot beállító, rövid tengelytávú S1 quattróért, amelyet Walter Röhrl tett halhatatlanná. A különleges megbízást kapott mérnökök is az S1 Pikes Peaktől vették az inspirációt az elektromos hajtású S1 Hoonitron megalkotásánál. A két villanymotoros, összkerékhajtású, szénszálas karosszériájú gépcsoda az S1 Pikes Peak modern interpretációjának tekinthető.

Az S1 Hoonitron lesz a főszereplője Ken Block új gymkhana videójának, amelyet az elkövetkező hónapokban fognak leforgatni és amely az Elektrikhana munkacímet kapta. Alig várjuk.