2022. január 11. 16:10   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: a csupa piros Fiat-paletta

A Fiat partnersége a RED céggel folytatódik, így az 500 RED modellekhez csatlakozik a Tipo és a Panda RED is. Az immár négytagú RED-kínálat mindegyik modelljében olyan megoldások találhatóak, amelyek segítenek tisztán tartani az utastér levegőjét és a személyes holmikat is.

Mindegyik RED modell légkondicionáló berendezésének utastéri szűrőjét, valamint a kormánykereket és az üléseket is biocid anyaggal kezelték, amely a baktériumok és vírusok 99,9 százalékát elpusztítja.

A RED modellek tavaly szeptemberben mutatkoztak be, s a kéttagú, a Fiat 500 és 500X RED-ből álló paletta most kibővült a Tipo RED Cross kombival és a Panda RED-del.

Az új 500 RED érdekessége a fertőtlenítő funkcióval ellátott kesztyűtartó. A fertőtleníteni kívánt tárgyakat (okostelefon, kulcsok és egyebek) elegendő a kesztyűtartóba helyezni és bekapcsolni a tisztító funkciót. A bent található UV-C lámpa a vírusok és baktériumok 99 százalékát elpusztítja. A három perces fertőtlenítő ciklus végét kék fény jelzi.

A Tipo RED a Cross SW modellen alapul. A modell azonnal felismerhető az élénkpiros fényezéséről, amely a Passione Red nevet kapta. Árulkodó részlet még a B-oszlopokon megfigyelhető RED logo, az utastérben pedig a Fiat feliratos ülések és a piros szegélyvarrás. Az ülések egyébként tengeri műanyag szemét felhasználásával készültek.

A Tipo kínálatában amúgy újdonság a Cross Station Wagon, amely tulajdonképpen egy szabadidőautós stílusjegyekkel felruházott, praktikus kombi, 550 literes csomagtérrel. A Cross SW is megkapta azokat a megkülönböztető jegyeket, mint a ferdehátú Tipo Cross, tehát az egyedi mintázatú hűtőrácsot, az ezüstszínű és króm díszítéseket, a színre fújt külső tükörházakat, valamint a full LED-es lámpákat és a 17 colos egyedi könnyűfém felniket.

Az új Panda RED egy City Cross felszereltségű modell, ugyanazokkal a külső és belső jellemzőkkel, mint a Tipo Cross.