2022. február 08. 17:05   |   Autoblog
címkék:  

380 millió forintért árvereztek el két Toyota pickupot

Együtt valamivel több mint 1,2 millió dollárért kelt el az a két új generációs Toyota Tundra Hybrid, amelyeket jótékony célra ajánlott fel a Toyota.

Észak-Amerikában komoly kultúrája van a jótékonysági autós aukcióknak. 2019-ben például az új generációs GR Supra első példányát ajánlotta fel a Toyota, hogy aztán a bevétel teljes összegét – megdöbbentő 2,1 millió dollárt – két alapítványnak: a keringési rendszer megbetegedése ellen küzdő American Heart Foundation-nek, illetve a veterán katonák és családtagjaik életminőségének javítására törekvő Bob Woodruff Foundation-nek ajánlották fel.

Most ismét egy mérföldkőnek számító új modellt mutatott be a Toyota, és ennek nem egy, hanem két példányát is nemes célokra ajánlotta fel. A két Tundra Hybrid a Barrett-Jackson aukciós ház scottsdale-i veteránautó-árverésének zárónapján került kalapács alá. Amellett, hogy a Toyota legmodernebb hajtáslánc-technológiáját, biztonsági és kommunikációs rendszereit alkalmazó Tundra Hybrid eleve egyedülálló ajánlat a pickup-piacon, az árverésre felkínált autók maguk is igazi különlegességek voltak.

Az új generációs Toyota Tundra Hybrid első két példánya eltérő felszereltséggel állt a reflektorfénybe. A 002-es alvázszámú modell egy Tundra TRD PRO kivitelű pickup volt. A korábbi laprugók helyett immár spirálrugókkal gyártott, többlengőkaros felfüggesztéssel szerelt Tundra kemény terepverziója joggal viseli a Pro nevet. 28 mm-es hasmagasság-emelése, speciális lengéscsillapítói, módosított első kanyarstabilizátora, masszív hasvédelme, különleges terepabroncsai, valamint fejlett elektronikus offroad segédrendszerei verhetetlenné teszik az aszfalttól távol, miközben közúton minden eddigi Tundránál pontosabban, komfortosabban és sportosabban viselkedik.

Hogy mennyire, azt jól jelzik a 2022-es modellévben újdonságként bevezetett Capstone luxuskivitel jellemzői és képességei. Az ugyancsak hibrid hajtáslánccal kínált óriást 22 colos krómozott kerekek, fényűző bőrkárpitozás, zajcsillapító üvegezés, színes head-up kijelző, motorosan kihajtható oldalsó fellépők és napfénytető teszi különlegessé. Nem véletlenül választotta ezt a kivitelt a legelső, 001-es alvázszámú Tundrához a Toyota: a soha nem látott felszereltségi szint és a páratlan hibrid hajtáslánc még ellenállhatatlanabb ajánlattá tette a jótékony célra felajánlott autót.

Az új generációs Tundra jelentőségére jellemző, hogy míg az első számú, luxuskivitelű példánya valóban letaglózóan magas, 700 000 dolláros áron talált gazdára, az „egyszerű” sportverzió és a valamivel kisebb rangot jelentő 002-es alvázszám sem akadályozta meg a licitálókat abban, hogy csaknem ugyanolyan magasra, 550 000 dollárig kergessék fel a licitet. Az autókhoz ráadásként olyan kincseket is felkínált a Toyota, mint a projekt főmérnöke, Mike Sweers által szignált motorburkolat, a Toyota formatervező stúdiójából származó, korai Tundra-vázlatok nyomata, illetve egy látogatás az USA paralimpiai csapatának edzőtáborába. Mindezt még értékesebbé teszi a tény, hogy a Tundra még nincs is gyártásban: a szerencsés nyertesek majd csak tavasszal vehetik át autójukat.

Az igazi nyertesek persze nem ők, hanem az Egyesült Államok paralimpikonjai, a Toyota ugyanis teljes egészében a fogyatékkal élő sportolók támogatására ajánlotta fel a két pickupból befolyt 1 250 000 dolláros, azaz 386 millió forintos összeget. Az autógyártó alapítványa, a Toyota U.S. Paralympic Fund a mai napig 4,9 millió dollárt fordított a testi vagy szellemi fogyatékosságuk ellenére teljes életet élő, álmaikat megvalósító, és ezzel százezrek számára követendő példát állító sportolók támogatására.

A Toyota Tundra Hybrid egy 3,5 literes, duplaturbós V6-os benzinmotor és egy tízfokozatú automata sebességváltó közé beépített, nagyteljesítményű (36 kW, 250 Nm) villanymotort alkalmaz. A teljes hajtáslánc rendszerteljesítménye 443 lóerő, a kombinált nyomatéki csúcs 790 Nm.