2022. március 22. 16:10   |   Autoblog
címkék:  

Exkluzív kiadással debütál az Alfa Romeo Tonale

Az Alfa Romeo örömmel jelenti be, hogy immár hivatalosan megrendelhető a Tonale exkluzív bevezető kiadása, az Edizione Speciale. A különleges széria hiánytalan felszereltsége révén maximálisan kielégíti azoknak az ügyfeleknek minden elvárását, akik az elsők között döntenek az Alfa Romeo első kompakt szabadidőjárműve mellett.

A Tonale Edizione Speciale 130 lóerős, 1,5 literes négyhengeres hibrid hajtáslánccal rendelhető. Felszereltsége maradéktalanul tükrözi az Alfa Romeo sportosságát és technológiai fejlettségét: 20’” könnyűfém keréktárcsák, piros féknyergek, adaptív full-LED Matrix-fényszórók, sötétített ablaküvegek, alumínium váltófülek, kulcs nélküli nyitás, elektromos csomagtérajtó, 10,25” érintőképernyős rádió hangvezérléssel és navigációs rendszerrel, telefontükrözés, vezeték nélküli töltő, bőr sportkormány, adaptív tempomat, első és hátsó parkolóradar, tolatókamera, jelzőtábla-felismerő rendszer.

A Tonale a világon először alkalmaz nem helyettesíthető token (NFT) technológiát, és ezzel forradalmasítja az autóipart. Az Alfa Romeo az autógyártók közül elsőként állít ki NFT digitális tanúsítványt egy típusa számára. A technológia a blokklánc kártya koncepcióját követi, és védett, nem módosítható feljegyzéseket tartalmaz az adott jármű életciklusának fő mozzanatairól. Ez a meghatározó, haladéktalanul felhasználható és végletekig fenntartható funkció is kihangsúlyozza az Alfa Romeo innovatív természetét.

Amennyiben az ügyfél beleegyezik, az NFT feljegyzi a jármű adatait. Az így létrehozott tanúsítvány alkalmas annak igazolására, hogy a gépkocsit az előírások szerint tartották karban, és ezzel kedvezően befolyásolhatja annak értéktartását. A használtautó-piacon az NFT tanúsítvány még hitelesebbé és megbízhatóbbá teszi az adatokat, a tulajdonosok és a kereskedők számára egyaránt. Ezzel párhuzamosan a vevők is fenntartások nélkül vásárolhatják meg autójukat.

A Tonale alapfelszerelésének része a vadonatúj infotainment rendszer. A testre szabható Android operációs rendszernek, valamint a vezeték nélküli frissítéseket (OTA) kínáló 4G mobil adatkapcsolatnak köszönhetően ez az új rendszer mindig a létező legfrissebb tartalmakat, funkcionalitást és szolgáltatásokat kínálja. A rendszer része a teljesen digitális 12,3″ kijelző, a 10,25″ elsődleges érintőképernyő, valamint egy kifinomult, gördülékenyen használható multitasking kezelőfelület.

A Tonale bevezetésével a márka belép a villamosítás világába. Az Edizione Speciale fedélzetén mutatkozik be az új hétfokozatú duplakuplungos sebességváltóval szerelt, 130 lóerős hibrid hajtáslánc. Az ennek részét képező 48 voltos, 15 kW-os, 55 Nm-es ‘P2’ villanymotor akár egymaga, álló benzinmotorral is képes mozgatni a járművet.

Az Alfa Romeo Tonale átdolgozott modellstruktúrával lép piacra. A Super felszereltségi szint jelenti a belépőt. Ezt a Sprint csomaggal szabhatják személyes ízlésükhöz az ügyfelek: a csomag számtalan, határozottan sportos hangvételű opciós tételt tartalmaz. Az inkább elegáns, karakteres stílust képviselő Ti felszereltségi szinthez a Veloce csomag társítható, amely a legmagasabb szintű sportosságot biztosítja.

A Tonale Edizione Speciale hamarosan 160 lóerős hibrid hajtáslánccal is elérhető lesz. Az ügyfelek az új online platformon keresztül fejezhetik ki érdeklődésüket az új modellváltozat iránt. A 130 lóerős Edizione Speciale modell ára kereken 15 millió forint.