2022. március 23. 17:20   |   Autoblog
címkék:  

Győrben készül majd az új Cupra SUV

Az Audi Hungaria a Volkswagen Konszern világszintű termelési hálózatának meghatározó tagjaként számos szolgálatást nyújt a konszern különböző márkái számára. Ennek következő lépéseként a jövőben a járműgyártás termékportfóliója egy további konszernmárka új modelljével bővül. Az Audi Hungaria 2024-től a Cupra márka új SUV modelljének gyártását kezdi meg, amelynek előkészületei már megkezdődtek a vállalatnál.

CUPRA-will-expand-its-line-up-with-all-new-electrified-SUV-to-be-launched-in-2024_01_HQ

„Az új Cupra SUV modell jövőbeli gyártása hozzájárul a nemzetközi pozíciónk, valamint járműgyártásunk jövőképességének és rugalmasságának erősítéséhez, ezáltal munkatársaink hosszú távú foglalkoztatásának biztosításához”, mondta Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.

Az Audi Hungaria jelenleg az Audi Q3 és Q3 Sportback, valamint ezen modellek lágy hibrid és plug-in hibrid változatait gyártja. Győrben készülnek továbbá az Audi TT Coupé és TT Roadster modellek.

„Egy kompetens csapat dolgozik azon, hogy a projektet a kitűzött határidőre megvalósítsuk. A tervezés már megkezdődött, az új Cupra modellt a meglévő gyártási struktúránkba integráljuk a termékek és a technológiák közötti szinergiák kihasználásával. Az előkészületek legnagyobb mértékben a karosszériagyárunkat érintik. Az első „Made in Győr” Cupra 2024-ben fog legördülni a gyártósorainkról”, mondta Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja.

Az új Cupra SUV modellt különböző motorizáltsággal, köztük lágy hibrid és plug-in hibrid technológiával is gyártják majd Győrben. A PHEV-változat a plug-in hibrid technológia következő generációját képviseli, amely mintegy 100 kilométeres tisztán elektromos hatótávot tesz lehetővé.