2022. április 29. 14:50   |   Autoblog
címkék:  

Itt az új Mercedes-Benz T-osztály

Új furgont dob piacra a Mercedes-Benz. Az új T-osztály egy klasszikus, kompakt méretű egyterű, kezdetben öt-, később hétszemélyes kivitelben is. A kompakt személyszállító tágas belteret és gazdag felszereltséget kínál, négyféle belső égésű motorral.

A Mercedes T-osztály külső méreteihez képest igen tágas utasteret kínál, amely a magas és széles építésének köszönhető. Az ötüléses verzió 4498 mm hosszú, 1859 mm széles és tetősínek nélkül 1811 mm magas. A későbbiekben egy hétüléses, hosszabb verzió is megjeleneik majd.

A T-osztály nagyon praktikus családi autó, csupán 561 mm magas hátsó rakodómagassággal, tolóajtókkal, síkba dönthető hátsó ülésekkel és gazdag alapfelszereltséggel, amiben benne van az MBUX multimédiás rendszer 7 colos érintőképernyővel és okostelefon integrációval, az érintésérzékeny gombokkal ellátott kormnykerék, a bőrborítású könyöklő, a légkondicionáló, valamint a kulcs nélküli indítás.

Kétféle felszereltségi szinttel választható a T-osztály, amely az utastér anyaghasználatára és stílusára is erős hatással van. A Style Line például Artico bőr és Microcut mikroszálas szövet üléskárpitot jelent dupla szegélyvarrással és magasfényű fekete dekorbetéteket az ajtókon és a műszerfalon. Külön kérésre utóbbi elemek sárgában is pompázhatnak. A Progressive Line ellátmány még inkább a luxusra és eleganciára helyezi a hangsúlyt. Ebben az esetben a műszerfal Neotex borítást kap díszöltésekkel, az üléseket Artico bőrbe húzzák, a dekorelemek pedig matt ezüst színt kapnak. A fényszórók full LED kivitelűek.

A furgonhoz rengeteg vezetői asszisztens rendszer érhető el, többek között a dombsegéd, a szélasszisztens, a fáradságfigyelő, az aktív sávtartó, a holttér-figyelő, valamint az aktív távolságtartó és kormányzási asszisztens. A parkolást aktív parkolóasszistens és tolatókamera egyszerűsíti. Ha az autóra vonóhorgot is szereltek, vontatmány-stabilizáló asszisztens is kerül a fedélzetre.

A T-osztály forgalmazása egy négyhengeres dízel- és egy benzinmotorral indul, mindkettő kétféle teljesítményszinttel érhető el. A két gázolajos (T 160 d és T 180 d) 1,5 liter lökettérfogatból 95, illetve 116 lóerőt mozgósít. A nyomatékuk 260, illetve 270 Nm. A T 160 és T 180 turbómotorok 1332 köbcentiméterből 102, illetve 131 lóerőt hoznak ki. A nyomaték itt 200, illetve 240 Nm. A hatgangos kézi váltó mellett a két dízel és az erősebb benzines modell hétfokozatú duplakuplungos váltóművel is konfigurálható. A palettához később csatlakozik majd a tisztán elektromos T modell is, az EQT.

A Mercedes-Benz T-osztály vételára bruttó 30 000 eurótól indul Németországban.