2022. május 05. 17:10   |   Autoblog
címkék:  

A Stellantis autómegosztó nagyhatalommá kíván válni

A Stellantishoz tartozó Free2move megállapodást írt alá a 2019-ben a BMW Group és a Mercedes-Benz Mobility közös vállalkozásaként létrehozott Share Now autómegosztó vállalat felvásárlásáról. Ez a megállapodás tovább erősíti a Free2move vezető globális mobilitási szereplővé válását, és 14 európai nagyvárossal és 10 000 járművel bővíti a Free2move 2 500 járműből álló jelenlegi autómegosztó flottáját.

Free2more_ShareNow

Az idő nagy érték a mobilitás igényes világában, ahol a felhasználók minden percet igyekeznek optimalizálni. Az ügyfelek mozgatása nagy felelősséggel jár. A Free2move cégnél olyan innovatív mobilitási szolgáltatási modellt terveztek, amely alkalmazkodik az ügyfelekhez. Ez az Egyesült Államokban és Európában már működő megoldás lehetővé teszi, hogy az ügyfél akár csak néhány percre vagy néhány órára vigyen el egy autót. Ha az ügyfél hosszabb ideig kívánja használni a járművet, akkor szerződésmódosítás nélkül is megtarthatja ugyanazt az autót – a Free2move díjszabása automatikusan alkalmazkodik.

A Free2move pénzügyi fegyelmét és nyereséges üzletvitelét kiaknázó felvásárlás tovább fokozza majd a méretgazdaságosságot és a szinergiákat, és hozzájárul ahhoz a Dare Forward 2030 törekvéshez, hogy nyereséges mobilitási szolgáltatásának nettó bevételét 2,8 milliárd euróra növelje, első lépésként 700 millió eurót realizálva 2025-ben.

A Free2move a közelmúltban jelentette be az Opel Rent felvásárlását, felgyorsítva ezzel németországi és ausztriai növekedési stratégiáját, illetve a cég autókölcsönzőből mobilitási szolgáltatóvá való átalakulását. Eközben felgyorsította autómegosztási tevékenységének bővítését az Egyesült Államokban: a szolgáltatás már Washington D.C., Portland (Oregon), Denver (Colorado), Columbus (Ohio) és Austin (Texas) területén is elérhető. A Free2move Európában (Párizsban és Madridban) is végez autómegosztást.

A Share Now autómegosztó szolgáltatást Magyarországon a Wallis csoport üzemelteti 60 000 regisztrált felhasználóval és 440 autóval, amik között már most nagy számban érhetőek el Fiat és Peugeot modellek a felhasználók számára Budapest legnagyobb kiterjedésű carsharing zónájában.

A felvásárlás lebonyolítása a szokásos feltételekhez kötött, beleértve az antitröszt vizsgálat kielégítő lezárulását.