2022. június 10. 14:45   |   Autoblog
címkék:  

A BMW Múzeum rendhagyó kiállítással ünnepli a BMW M GmbH elmúlt 50 évét

A BMW M idén fennállása 50. évfordulóját ünnepli, a jubileumi esztendő programsorozatához pedig a müncheni BMW Múzeum is csatlakozott: az 1972. május 24-én alapított BMW Motorsport GmbH fennállásának napra pontosan ötvenedik évfordulóján, 2022. május 24-én megnyitotta kapuit Münchenben a BMW M divízió új, rendhagyó kiállítása.

P90465738-highRes

Fél évszázaddal ezelőtt, a BMW Motorsport GmbH megalapításakor még senki sem sejthette, hogy a BMW motorsport tevékenységeit összefogó és professzionális szintre fejlesztő divízió milyen egyedülálló sikertörténet lesz. Aztán az újonnan fejlesztett BMW 3.0 CSL azonnal meg is nyerte az 1973-as Európai Túraautó-Bajnokságot. A BMW M GmbH azóta számos mérföldkövet rakott le a motorsport, a technológia és a formanyelv területén, amelyeket most a BMW Múzeum egyedülálló, élő és izgalmas tárlata gyűjt csokorba.

A kiállítás látogatóit egy versenypályaként felépített, BMW M-specifikus vonalvezetés kalauzolja végig a rendhagyó tárlaton. A kiállítás további hét izgalmas termen vezet keresztül, többek között olyan aspektusokra helyezve a hangsúlyt, mint a versenyautók történelme, a BMW Individual részleg alapötlete és felvirágoztatása, valamint a trikolor-árnyalat, a legendás logó és a 2022-ben bemutatott jubileumi embléma háttérinformációival kiegészített, teljes BMW M történet.

P90465740-highRes

Külön termet kapnak a BMW Art Cars guruló műalkotások és a BMW pilótaképző programjai is, amelyek nem léteznének a BMW M nélkül. A kiállított modellek között megtalálható az ikonikus BMW M1, a legendás BMW M3, számos tanulmányautó, prototípus, BMW M klasszikus és olyan győztesnek született versenyautó, mint például a BMW V12 LMR.

Ha sokat tudsz, többet látsz. A BMW Múzeum állandó kiállításának BMW M állomásokra összpontosító, egyórás tárlatvezetése minden tekintetben e mottó köré épül, és így rengeteg információval szolgál. A BMW Junior Múzeum olyan különlegességekkel rukkol elő, amelyek már a 9-14 éveseket is lázba hozzák. A „Join the M Team!” című exkluzív workshop két és fél órás utazásra invitálja a gyerekeket, akik találkozhatnak a BMW Junior Team feltörekvő tehetségeivel, megtapasztalhatják a motorsport valódi szenvedélyét és csapatszellemét, valamint megismerkedhetnek a történelmi győzelmekkel és a mérföldkőnek számító modellekkel is. A tárlat kisebb kihívásokat is tartogat, amelyeket legyőzve mindenki elkészítheti saját airbrush BMW M formatervét – ezeket akár ki is állíthatják a múzeumban és haza is vihetik magukkal.

P90465739-highRes

A BMW Múzeum rendhagyó BMW M kiállítása egész évben várja a látogatókat.

A BMW Múzeum lenyűgöző betekintést enged a bajor prémiumgyártó vállalati-, márka- és terméktörténetébe. Az 5 000 négyzetméter alapterületű kiállítótérben a BMW több mint 120 legértékesebb és leglátványosabb autója, motorkerékpárja és erőforrása tekinthető meg. A kiállított tárgyakról és a háttérinformációkról német és angol nyelvű tájékoztatás egyaránt olvasható.

A BMW Múzeum, a BMW müncheni gyára és a BMW Welt egyedülálló BMW-élményt kínál a rajongóknak, átfogó betekintést engedve a márka múltjába, jelenébe és jövőjébe. A BMW Múzeumot 1973-ban nyitották meg a márka egyik első kiállításaként, majd 2008-ban teljesen újragondolták és kibővítették.