2022. június 15. 17:10   |   Autoblog
címkék:  

Lakossági használatra szánt tárolóakkumulátor-rendszert mutatott be a Toyota

A Toyota lakossági használatra is elérhetővé teszi az elektromos járműakkumulátor-technológián alapuló tárolóakkumulátor-rendszerét, amely normál használat és vészhelyzet esetén is biztosítani tudja az otthonok áramellátását. A rendszer első körben Japánban lesz elérhető, ám a fogadtatástól függően a jövőben bővülhet a forgalmazásba bevont országok köre.

Az otthoni akkumulátor-tároló rendszer az O-Uchi Kyuden System nevet kapta. Az O-Uchi Kyuden System elektromos járművek akkumulátor-technológiáját használja, ezzel 8,7 kWh névleges kapacitást és 5,5 kWh névleges teljesítményt biztosítva. Ez garantálja a biztonságot és az egész otthon áramellátását nem csak a hétköznapi helyzetekben, hanem természeti katasztrófák okozta áramkimaradások idején is. Ezenkívül egy fotovoltaikus rendszerrel összekapcsolva a fogyasztói igények alapján megfelelő mennyiségű villamos energiát képes biztosítani éjjel-nappal.

A Toyota úgy véli, hogy a rendszer használata ösztönözni fogja a napenergia használatát, amely megújuló energiaforrás. A Toyota egyedülálló rendszere támogatja az elektrifikált autók töltését 100 V váltóáram mellett, és az elektromos járművekben tárolt áramot tartalék áramforrásként használhatja áramkimaradások idején, így biztosítva a felhasználók teljes nyugalmát. Ezen túlmenően vezeték nélküli LAN-útválasztó segítségével lehetővé teszik a tárolókapacitás, a működési mód és egyéb beállítások valós időben történő megtekintését és módosítását egy okostelefonon vagy táblagépen elérhető külön alkalmazásból.