2022. június 17. 13:20   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: a mindössze 50 példányban készülő elektromos Honda

A Honda tisztán elektromos üzemű városi kisautója 50 darabra limitált exkluzív kiadást kap, amelyet még Max Verstappen is megdicsért.

A 13 990 000 forintos alapárral érkező újonc a Honda e Advance kivitelre épül, és a típus történetében először Premium Crystal Red színben érhető el. A szemet gyönyörködtető fényezésnek nemcsak a 17”-os, fekete felnigarnitúra ad kontrasztot, hanem számos egyéb – szintén fekete – díszítőelem és embléma is.

A Honda e Limited Edition igazán exkluzív élményt nyújt majd a leendő tulajdonosoknak, és mivel Európában mindössze 50 darabos példányszámban értékesíti a márka, valódi kuriózumnak számít. 2020-as európai és japán bemutatkozása óta a Honda e számos szakmai elismerést kapott formabontó megjelenéséért és egyedülállóan fejlett műszaki megoldásaiért. Elhódította például a Red Dot Design díjat, és 2021-ben Nemzetközi Év Autója lett a „World Urban Car” (A világ legjobb városi autója) kategóriában.

Közvetlenül az emilia-romagnai győzelme előtt Max Verstappen is kipróbált egy Honda e Limited Editiont a nemzetközileg is ismert, eklektikus street art alkotásairól híres Dozzában. A F1-világbajnokot lenyűgözte a Honda e Limited Edition elektromos teljesítménye és szemet gyönyörködtető stílusa, miközben a középkori falu szűk és kanyargós utcáin manőverezett.

A Honda e Limited Edition forgalmazása a tervek szerint júliusban indul.