2022. július 01. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Oktatófilmet adott ki a BMW az irányjelző használatához – videó

„Ha feleslegesnek érzed magad, gondolj arra, aki az irányjelzőket szereli a BMW-kbe” – tartja a vicces népi mondás. Talán erős, de szinte biztos, hogy a drágább autók vezetői kevesebbet indexelnek. A BMW több módon is promózza ennek (helyes) használatát.

Az amerikai BMW (BMW USA) nemrég a Twitteren tett közzé egy bejegyzést, melyben egyszerűen csak annyit írt: Használd az irányjelződ (Use your blinkers). A poénos megjegyzés persze enyhe nevelési célzattal készült, ugyanis sok prémium autó sofőrje nem használja (megfelelően) az indexet.

A bejegyzést sok válasz is követte, többek között „Váó, a BMW-knek van beépített irányjelzője? Nem egy extra?” vagy „Nekünk nem kell ilyet használnunk, hisz BMW-t vezetünk”, de lehetne még sorolni.

Akinek pedig problémája akad a kötelező tartozék működtetésével, az alábbi videó, melyet szintén a bajor márka készített, a segítségére lehet – habár angol nyelvű, annyit segítűnk, hogy a kormánytól balra levő bajuszkapcsoló fel vagy lefelé történő mozgatásával lehet működésre bírni a narancssárga oldallámpákat, melyek a körülöttünk levők tájékoztatását segítik elő várható haladási irányunkkal kapcsolatban…