2022. július 03. 14:45   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Eladó a 11-es számú spéci McLaren

Mindössze 15 db készült a McLaren Sabre modellből, méghozzá a legkülönlegesebb ügyfelek részére. Most azonban bárki szert tehet az egyik példányra, amennyiben van elég tőkéje. Az autót egy 835 lóerős 4.0 literes V8-as hajtja, és tele van egyedi elemekkel.

Nem túl népszerű modell a McLaren Sabre, aminek egyszerű magyarázata van: csupán 15 darabot készített belőle a brit márka, méghozzá az amerikai piacra, azokat is a legfontosabb ügyfelei részére.

Úgy tűnik, valaki megunta birtokolni a 11-es számú szupersportautót és hajlandó megválni tőle egy aukció keretein belül – amennyiben eleget kínálnak érte – a Mecum Auctions rendezvényén augusztus 18. és 20. között

Az autót az MSO (McLaren Special Operations részleg) készítette, és tulajdonképp egy Senna modellt láthatunk némileg átszabott külső és belső jegyekkel. A szénszálas váz például az édestestvértől származik, a kinézet alapját viszont a Gran Turismo nevű Playstation játékban 2017-ben bemutatott Vision Gran Turismo Concept adja.

Ennek alapján egy teljesen újszerű front részt láthatunk egyedi fényszórókkal, méretes hűtőmaszkokkal, de a tükrök és az oldalívek sem köszönnek vissza másik McLaren modellről, ahogy a cápauszony szerű hátsó szárny kombináció sem. A hátsó talán a Speedtail modellre hajaz, ám a hatalmas diffúzor és a már említett szárny miatt ez is igencsak egyedi képet fest.

A kabinban a narancssárga vezetőülés és a fekete utasülés, valamint a felhasznált tengernyi szénszálas anyag a legszembetűnőbb, de a narancsszínű díszítések mellett is nehéz elmenni szó nélkül.

Akárki is volt a tulajdonosa, nem sokat használta, ugyanis csupán 100 mérföld, vagyis 160 km látható órájában, így természetes hibátlan gyári állapotban van.

A McLaren Sabre meghajtásáért egy 4.0 literes duplaturbós V8-as benzinmotor felel 835 lóerő mellett 800 Nm csúcsnyomatékkal, így a brit szupersportautó könnyedén gyorsul egészen 351 km/óráig.