2022. július 29. 17:15   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Híres Aston Martin, Land Rover és Jaguar modellek kerülnek árverésre

Jótékonysági árverést rendez a Christie’s aukciósház a James Bond franchise létrejöttének 60. évfordulójára, melyen a Nincs idő meghalni című utolsó film autói találhatnak új gazdára. Többek között Jaguar, Land Rover, Range Rover és Aston Martin modellek.

Szeptemberben és októberben kerül megrendezésre a Christie’s aukciósház kétrészes jótékonysági árverése, ahol a James Bond: Nincs idő meghalni című legutolsó mozifilmben szereplő autók kerülnek „kalapács alá”.

A Jaguar hívők arra az XF példányra licitálhatnak majd, melyet a rosszfiúk használtak a film elején, amikor üldözték Daniel Craig és Lea Seydoux párosát egy DB5-ösben. Ez az egyik a forgatáson használt két autóból és várhatóan 50-70 ezer font (24-33 millió forint) között találhat új gazdára.

A Range Rover kedvelői a filmben szintén látható Sport SVR luxusterepjáróra tehetnek ajánlatot, amely várhatóan 80 és 120 ezer font (38-58 millió forint) között kel majd el. A másik terepjáró, amely feltűnt a vásznon, egy Defender 110, ezt a terepen üldözős jelenetben láthattak az érdeklődők, s az egyik a tízből, amit használtak a forgatás során, ráadásul egyedi kasztniszáma van: 007. Még egy érdekesség, hogy konkrétan ezzel a példánnyal promotálták a filmet annak megjelenésekor. Értékét 300-500 ezer font (144-241 millió forint) közé teszik. Akad még egy SUV, amely ugyan nem szerepelt a filmben, azonban James Bond relikviának számít, egy új Land Rover Defender 110 V8 Bond Edition lesz. Ebből mindössze 300 példány készült a franchise fennállásának 60. évfordulójának tiszteletére. Értékét 200-300 ezer font (96-144 millió forint) közé becsülik.

Egyesek számára az igazi csemegét persze az Aston Martin jelenti, melyből kettő is árverésre kerül. Az egyik egy 1981-es V8, ezt kifejezetten a filmhez szabták át és konkrétan Daniel Craig is vezette. Állítólag 500-700 ezer font (241-337 millió forint) között találhat új gazdára. A másik Aston modell egy DB5 replika, amit kézzel készítettek és alakítottak sérültté. Ezt a Nincs idő meghalni-ban a film eleji üldözős jelenet közepén használták. Meghajtásáról egy 3.2 literes sorhatos benzinmotor gondoskodik, természetesen kézi váltóval, hogy ideális kaszkadőrautó legyen belőle. Nagy valószínűséggel ez lesz az árverés legértékesebb darabja, a remények szerint 1,5-2 millió font (723-964 millió forint) körül adnak majd érte.

A járművek mellett azonban órákat, jelmezeket és egyéb kellékeket is vásárolhatnak a rajongók az élőben megrendezésre kerülő árverésen szeptember 28-án, míg az online licitre, ahol további kellékeket és relikviákat szerezhet be bárki, szeptember 15. és október 5. között kerül sor.