2022. augusztus 07. 10:10   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Gyári Nissan Skyline GT-R harcol a gyári BMW E39 M5 ellen – videó

Akik a 2000-es években váltak autórajongóvá, azoknak kötelező volt a falán legalább az egyikből poszternek lógnia. De vajon a gyárilag 280 lóerős 2.6 literes hathengeres turbómotoros Nissan vagy a 400 nyers lóerőt leadni képes 4.9 literes szívó V8-assal szerelt BMW a jobb?

Imádjuk, hogy a Carwow csapata gyakorlatilag bármit össze tud ereszteni: volt már Forma-1 autó, MotoGP kétkerekű, kamion, elektromos versenyautó de sok mindennapi járgány is megfordult már a brit autóösszehasonlító és értékesítő portál kifutópályáján.

Legutóbb két, mára már klasszikusnak számító négykerekűt eresztettek egymásnak a srácok, méghozzá gyári állapotban – ami ezeknél igen ritka. Az egyik a híres Nissan Skyline R34 GT-R, amely a Halálos Iram filmeknek köszönhetően lett az egyik legkívánatosabb japán autó, a másik pedig egy igazi bajor legenda, az izomkolosszus BMW E39 M5.

Míg a japánok a Skyline esetében egyfajta íratlan szabály miatt „csak” 280 lóerőre dolgozták a benne dolgozó híres RB26DETT 2.6 literes sorhatos duplaturbós motort, addig a bajor mérnököket nem kötötte efféle megállapodás, és kereken 400 paripát hoztak ki a 4.9 literes szívó V8-asból. Ami a nyomatékot illeti, itt már nincsenek akkora különbségek: 393 Nm a Nissannál, 500 Nm a BMW-nél, illetve tömegét tekintve 235 kilogramm előnye van az R34-esnek az E39-cel szemben, ráadásul előbbi összkerékhajtással rendelkezik. A kézi váltó mindkét modellnél megtalálható, így sok múlik a sofőrön is.

Szokás szerint láthatunk álló-, majd repülőrajtot és végül féktesztet is. Nem lőjük le a poént, de annyit igen, hogy meglepő módon egész szoros eredmény született.