2022. augusztus 09. 17:15   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Eladó a világ legkülöncebb Ferrari F40-ese

Nem biztos, hogy mindenki egyetértett vele, amikor eme F40 tulajdonosa komoly átalakításokra adta kedvencét, de most nagyot kaszálhat merész húzásával, ugyanis nincs még egy 1000 lóerős, egyedi kiegészítőkkel ellátott és ilyen színű F40 a Földön, valaki pedig most megveheti.

Nem gyakori, hogy bárki tuningolásra adja gyárilag is erős és ritka sportautóját, ám néha épp a nagy kockázat hoz igazi sikert, ahogy igaz lehet ez az alábbi Ferrari F40 esetében is, amelyet most az RM Sotheby’s kínálatában vehet meg egy kellően gazdag szerencsés ember.

Az 1989-es gyártású autó épp úgy kezdte életét, mint társai, ám első tulajdonosa hamar megunta a közúton közlekedést vele, és pár éven belül versenyautóvá alakíttatta, melynek során új fékrendszert és futóművet, egyedi karosszériaelemeket és teljes fényezést kapott – sárga színben.

Már az is nagy szám, hogy a ’90-es éveket végig versenyezték vele, de a kalandozás egészen 2006-ig tartott, ami alatt temérdek alkatrész cserére került a verseny megfelelőjére. Hogy mi történt utána, arról nincs információnk, de 2019-ben teljes nagyszervizen esett át a különleges F40, így teljesen új futóművet, új üzemanyagtankot és Grigio Nardo (szürke) fényezést kapott nem másnál, mint a maranellói Zanasi csoportnál, ahol az összes egyedi színű új Ferrari fényezése készül.

Ha ez még nem lenne elég, érdemes megjegyezni, hogy az évek során az autót képessé tették az 1000 lóerős teljesítmény elérésére, de még visszafogottabb beállítások és kisebb oktánszámú üzemanyag esetén is 700 lóerőt tud – ezzel minden bizonnyal a létező legerősebb F40-es a Földön.

A mechanikai fejlesztéseken túl a külső elemekre is fordítottak figyelmet, így olyan módosításokat vehetünk észre, mint a szénszálas hátsó szárny, a géptetőn található hatalmas légbeömlő, a versenyüléspár, a fekete kovácsolt felnik, a kisebb légellenállású fényszórók és tükrök vagy épp a plexi oldalablakok.

 

Eladási ára az aukciós cégnél titok tárgyát képezi, de általában egy sima F40-es is millió dolláros tétel, vagyis közel 400 millió forintot ér, ez pedig azoknál különlegesebb.