2022. szeptember 17. 15:30   |   MTI
címkék:  

Az év végéig marad a 480 forintos benzin

A benzin- és az élelmiszerárstop meghosszabbításáról döntött a kormány – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton Budapesten, a Kormányinfón. Így december 31-ig marad a 480 forintos benzin és gázolaj a magántulajdonú autóknál.

Az árstopok fenntartását azzal a rendkívüli helyzettel indokolta, hogy amíg a szankciók hatályban vannak, nincs reális esély arra, hogy a helyzet javuljon. Hozzátette: a kamatokat a kormány féken tudja tartani, ami több tízezer családnak jelent komoly segítséget és bíznak abban, hogy a magyarországi üzemanyagárakat is féken tudják tartani. Elmondta, Európában Magyarországon a legolcsóbb az üzemanyag, ezzel segítik a családokat.

A 95-ös benzin és a gázolaj árát tavaly novemberben fagyasztották be 480 forinton. Ezt már többször is meghosszabbították, bár a jogosultak körét először a magyar rendszámos járművekre, majd a magántulajdonúakra, a mezőgazdasági gépekre és a taxikra korlátozták.

Piaci áron a holtankoljak.hu adatai alapján jelenleg átlagosan 634,9 forintot kell fizetnünk 1 liter 95-ös benzinért, illetve 752,9 forintot 1 liter gázolajért.