2022. szeptember 27. 15:30   |   Autoblog
címkék:  

Új márkaarculattal és logóval folytatja a Citroën

A Citroën új márkaarculattal és logóval vág neki története új, izgalmakkal és sikerekkel kecsegtető fejezetének. Az 1919-es eredeti, ovális márkajel inspirálta új logó a 10-es sorszámmal büszkélkedhet a Citroën márka 103 éves történetének logóváltozatai között.

New Citroën Logo_BlueMegjelenése modernebb, grafikusabb elődeinél, és jobban érvényesül az új digitális eszközökön és felületeken. Az új logó először egy szeptember végén megjelenő koncepcióautón tűnik majd fel, azután 2023 közepétől fokozatosan a márka összes jövőbeli termékére és koncepciójára rákerül.

A Citroën márka új arculata több lépésben az összes kommunikációs felületen és minden olyan helyen fel fogja váltani a régit, ahol az ügyfelek közvetlen kapcsolatba kerülnek a márkával (kereskedések, szervizek stb.). Az arculatváltást egy új márkaszlogen is kíséri (Nothing moves us like Citroën), amely még merészebb és az ügyfelek jóllétét még inkább szem előtt tartó mobilitási megoldások ígéretét hordozza.

A Citroën a mai napon bemutatja új márkaarculatát és logóját, amely egy új, modern és izgalmas korszak kezdetét jelzi a 103 éves márka számára. Az új arculattal a Citroën azon törekvését igyekszik kifejezésre juttatni, hogy minél gyorsabban megfizethető elektromos mobilitási lehetőségeket biztosítson ügyfelei számára, és még inkább érvényre juttassa a DNS-e lényegét alkotó használhatóság, merészség és ügyfélkényelem értékeit.

Az új logó egyfajta újraértelmezése az eredetinek, amelyet egykor a céget alapító André Citroën fordított nyilazott fogaskerekeket gyártó vállalkozásának sikere ihletett. A jól ismert „chevron” azóta is központi szerepet tölt be a Citroën márka identitásában.

Copyright Arnaud TAQUET @ Continental Productions

Az elegáns új embléma, amely a márka új korszakba tartó átmenetét és fejlődését fémjelzi, szeptember végén mutatkozik be egy koncepcióautón, amely egyfajta stílusmanifesztumnak tekinthető. Ezt követően 2023 közepétől fokozatosan megjelenik majd a sorozatgyártásba kerülő Citroën járműveken és koncepcióautókon. Az álló ovális alap kihangsúlyozása teljesen új irányt szab a formanyelvnek. A korábbinál feltűnőbb új logó azonnal felismerhető, jellegzetes elemévé válik minden Citroën modellnek.

Nemcsak a logó, de a teljes márkaarculat is megújul az összes fizikai és digitális eszközön. Mindezt egy új szlogen, új márkaígéret is kíséri: „Nothing moves us like Citroën”.

Az új márkaarculat központi eleme az egész világon jól ismert Citroën-fogaskerekek továbbfejlesztett változata. A cég 1919-es megalapítása óta immár tizedik alkalommal változik jelentősebb mértékben a Citroën-logó, amelynek dupla fogaskerekei most nagyobbak és határozottabbak lettek, és egy függőleges irányban álló diszkrét, ovális keret emeli ki jelentőségüket.

Ez a markánsabb, ovális logó fontos fordulópontot jelent, és új irányt ad a márka formanyelvének: a karakteres embléma azonnal felismerhető arculati eleme lesz minden Citroën modellnek. Az új logó emellett a márka minden kommunikációs felületén és fizikai kapcsolattartási pontján modernebb és grafikusabb jelleget fog ölteni, és jobban tud majd érvényesülni az új digitális kommunikációs eszközökön is.

Az új arculatot minden olyan pontra kiterjesztik, ahol az ügyfelek kapcsolatba kerülnek a márkával: nemcsak a Citroën boutique-ban, az ajándéktárgyakon vagy a fedélzeti dokumentációban jelenik meg, hanem a márka kereskedéseiben és irodáiban elhelyezett táblákon és feliratokon is. A hálózat új táblái könnyebbek és energiatakarékosabbak lesznek, és az egyszerűbb újrahasznosíthatóság érdekében mentesek lesznek a krómtól.