2022. november 24. 14:15   |   Autoblog
címkék:  

Gyártásra kész a magyar Porsche restomod

Néhány hónappal ezelőtt Magyarország felkerült az autóépítő manufakturák térképére. A Kázmér Miklós által alapított KAMM Manufaktur bemutatta első világszínvonalú modelljét, a KAMM 912c-t, amely a Porsche 912 modern interpretációja.

Bemutatkozása után a KAMM 912c rengeteg helyen címlapra került, a közönség és a sajtó is magasztalta klasszikus kinézete, könnyű kialakítása és magas szintű kidolgozottsága miatt. A KAMM 912c az 1965-69 között gyártott Porsche 912 modern, tökéletesített kiadása, amely szénszálas karosszériával, átdolgozott felfüggesztéssel, feljavított fékrendszerrel és tuningolt négyhengeres motorral szolgálja a vezetés színtiszta élvezetét. A KAMM 912c csupán 750 kilogrammot nyom, 2 literes négyhengeres motorja pedig 170 lóerős, így rendkívüli élmény vezetni.

Miután a magyar manufaktúra 912 prototípusa színre lépett és lezajlottak az első sajtótesztek illetve a bemutatók, tesztkilométerek ezrei következtek az Egyesült Királyságban és Magyarországon. Ezek alapján a mérnökök tervbe vettek néhány módosítást, amelyek majd a végleges változaton jelennek meg. Többek között változtatnak az áttételeken, elektronikus, fél-aktív felfüggesztést és csappantyús kipufogórendszert szerelnek be, emellett könnyű Lexan ablakokat, új Smiths műszereket és új Life Racing elekronikát építenek majd az autóba. A sorozatgyártású modellhez emellett elektronikus befecskendezés és a központi anyás helyett öt csavarral rögzíthető kerekek is választhatók lesznek.

A KAMM 912c-re fokozott érdeklődés mutatkozik a világ minden pontjáról, az első autó máris gazdára talált az Egyesült Államokban. A 912 restomod sorozatgyártása jövőre indul, alapára 325 ezer euró.