2023. január 10. 17:20   |   Autoblog
címkék:  

A Lexus az angolok kedvenc márkája

Nagy-Britannia egyik vezető autópiaci fogyasztótájékoztató portálja átfogó ügyfélelégedettségi felmérést készített, amelyen a Lexus több kategóriában is magasan az első helyen végzett.

Sem a megbízhatóság, sem az általános ügyfélelégedettség terén nem ér egyetlen más márka sem a Lexus nyomába, derül ki az Honest John legújabb felméréséből. A közel negyed évszázados múltra visszatekintő weboldal évről évre arra kéri olvasóit, hogy osszák meg a szerkesztőséggel autójukkal kapcsolatos tapasztalataikat. A felmérés az autók tulajdonlásának és használatának minden fontos aspektusát lefedi, az üzemanyag-fogyasztástól kezdve a megbízhatóságig, a mindennapi használati értéktől a biztonságig, a menetteljesítményektől a kényelmen át az egyszerű vezethetőségig.

A több ezer beérkezett válasz alapján a Lexus bizonyult a leginkább megbízható márkának. A prémium brand sorban negyedik éve végez az élen, méghozzá kiemelkedően jó, 98,9 százalékos eredménnyel: a szavazás történetében soha egyetlen márka sem ért még el ilyen magas pontszámot. A Top 10-es listán egyébként egyetlen európai márka kapott csak helyet; a mezőnyt a japán gyártók uralták.

A Toyota hajszálnyival maradt csupán le a dobogóról, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne volna kiváló választás: két típusa, az utolsó generációs Auris (2013-2019) és az aktuális RAV4 is bekerült a tíz legmegbízhatóbb modell közé. Ezt a rangsort egyébként egy Lexus, méghozzá az első generációs (2014-2021) NX középkategóriás szabadidőjármű vezeti, elképesztő 99,8 százalékos megbízhatósággal.

A felmérésből az is világosan kiderült, hogy a Lexus nem csak egy dologhoz ért: az Honest John weboldal olvasói közül egyértelműen azok a legboldogabbak, akik a japán márka valamely gyártmányát használják. Tavalyi második helyezése után a Lexus idén ismét vezeti az ügyfélelégedettségi rangsort.

elégedettség, megbízhatóság

modellek