2023. január 20. 17:10   |   Autoblog
címkék:  

Továbbra is a Ford áll az európai haszonjármű-piac élén

2022-ben ismét a Ford Pro állt az európai és a hazai haszonjármű-piac élén, bebiztosítva ezzel a Ford immár nyolcadik sikeres évét, és új rekordot állítva fel az iparágban.

Business Customers Help Ford Pro Set Record Eighth Straight Year

A Ford szervezetén belül a haszonjárművekre és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokra szakosodott Ford Pro minden idők eddigi legmagasabb, 15,0 százalékos összesített piaci részesedését érte el, miközben tizenegy piacon (Nagy-Britanniában, Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Görögországban, Írországban, Portugáliában, Romániában, Svédországban és Törökországban) növelte éves értékesítési eredményét.

A sikertörténet főszereplője a Ford Transit Custom volt, ami tavaly újra Európa legnagyobb darabszámban értékesített egytonnás áruszállítója lett. Magyarországon tavaly 779 db Transit Custom talált gazdára, mellyel magasan, 30 százalékos piacrésszel vezeti a szegmenst. Emellett ez a modell volt legkelendőbb jármű a brit piacon, ahol a Ford immár 57 éve számít piacvezetőnek. A Ford Pro tavaly jelentette be, hogy elkészült az autó EV-változata, a tisztán elektromos hajtású E-Transit Custom modell.

A fontos új modellek és szolgáltatások részeként a Ford Pro 2022 tavaszán mutatta be a tisztán elektromos hajtású E-Transit áruszállítót, ami tavaly júniusi piacra lépése óta vezeti a kéttonnás EV áruszállítók havi értékesítési listáját Európában. Itthon ebből a modellből tavaly 111 darab talált gazdára. A Ford Pro emellett bevezette a szoftverek, töltési megoldások, szolgáltatások és finanszírozási ajánlatok integrált platformját is, amit kifejezetten arra hoztak létre, hogy felpörgessék az európai vállalkozások produktív és fenntartható működését.

2022-ben a vállalat a vadonatúj Ford Rangert is bemutatta, melynek először a legmagasabban felszerelt Raptor változata érkezik meg az európai piacokra. A modell immár zsinórban nyolc éve Európa legnépszerűbb pickupjának számít. Magyarországon 44,5 százalékos részesedéssel immár 12. éve vezeti a pickup szegmenst.